Eşi için özel ilan açmakla suçlanan Pamukkale Üniversitesi Rektörü Bağ, görevden uzaklaştırıldı

Üniversitede eşi için özel ilan açtığı gerekçesiyle suçlanan Rektör Bağ, eşini daha önce de enstitü sekreteri olarak atamıştı

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Hüseyin Bağ, daha önce de eşi Derya Bağ'a avantaj sağladığı eleştirilerine muhatap olmuştu / Fotoğraf: Twitter

Yükseköğretim Kurumu (YÖK), eşi için üniversitede özel ilan açtığı iddia edilen Pamukkale Üniversitesi Rektörü Hüseyin Bağ'ın görevinden uzaklaştırıldığını duyurdu.

YÖK'ten yapılan yazılı açıklamada, "Yükseköğretim Genel Kurulunun 10.08.2020 tarihli toplantısında, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ hakkında Yüksek Denetleme Kurulu'nun raporu görüşülmüş ve Prof. Dr. Bağ görevinden uzaklaştırılmıştır" denildi.

Ne olmuştu?

Pamukkale Üniversitesi'nde Personel Daire Başkanlığı için açılan kadroya başvuran ve kriterleri karşılayan tek kişinin üniversitenin rektörü Hüseyin Bağ'ın eşi Derya Bağ olduğu iddia edildi.

7 Temmuz'da yayımlanan ilanın kriterlerini karşılayan ve başvuran tek kişi Derya Bağ olmasından dolayı "Adrese teslim ilan" diye kamuoyunda tartışılmıştı.

Bunun üzerine YÖK, Rektör Bağ hakkında soruşturma başlatımıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Eşini daha önce enstitü sekreteri olarak görevlendirmişti

Hüseyin Bağ daha önce de eşini daha önce ilk olarak İslami Bilimler Enstitüsü'ne sekreter olarak atamasıyla, ardından da Dil Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi'ne bilgisayar işletmeni olarak görevlendirmesiyle gündeme gelmişti.

Kriterler birebir uydu

Üniversitenin ilanında yer alan kriterler şu şekilde:

Arap Dili ve Edebiyatı, Arapça Öğretmenliği ya da Fars Dili ve Edebiyatı bölümleri lisans mezunu olmak.

Dil alanında tezli yüksek lisans yapmış olmak.

 Lisans mezuniyeti sonrasında en az 10 yıl eğitim ve öğretim alanında deneyim sahibi olmak.

Yabancılara Türkçe öğretimi sertifikasına sahip olmak.

Belgelendirmek kaydıyla branş dili yanı sıra en az orta düzeyde ikinci bir yabancı dil bilmek ya da ikinci yabancı dil alanında hazırlık sınıfını başarıyla tamamlamış olmak.

Arapça öğretmenliği haricindeki bölümlerden mezun olanlar için pedagojik formasyon sertifikasına sahip olmak.

Derya Bağ'ın Pamukkale Üniversitesi'nde bulunan biyografisinde ise söz konusu kriterlerin her birini karşıladığı ortaya çıkmıştı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU