Lübnan için düzenlenen yardım kampanyasında 252,7 milyon euro toplandı

Yardım kampanyasına katılan liderler, söz konusu yardımın BM liderliğinde koordine edilmesi ve doğrudan Lübnan halkına ulaştırılması gerektiğini ifade etti

Fotoğraf: AA

Fransa ve Birleşmiş Milletler'in (BM) öncülüğünde "Uluslararası Beyrut ve Lübnan Halkına Destek Konferansı” düzenlendi.

Elysee Sarayından yapılan açıklamaya göre, Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta meydana gelen şiddetli patlamanın ardından düzenlenen konferansta Beyrut için 252,7 milyon euro yardım toplandı. 

Konferansa katılan liderler, "bu yardımın BM'nin liderliğinde koordine edilmesi ve doğrudan Lübnan halkına en yüksek verimlilik ve şeffaflıkla ulaştırılması gerektiğini" ifade etti.

Liderler, aynı zamanda patlamaya ilişkin soruşturmanın tarafsız, güvenilir ve bağımsız şekilde yürütülmesinin önemine vurgu yaptı. 

Beyrut için yardımda bulunanların arasında Fransa (30 milyon avro), Almanya (20 milyon avro), Avrupa Birliği (63 milyon avro) ve Birleşik Krallık (20 milyon sterlin) bulunuyor. 

Beyrut Limanı'ndaki patlama

Beyrut Limanı'nda 4 Ağustos'ta patlayıcı maddelerin bulunduğu 12 numaralı depoda önce yangın çıkmış ardından tüm kenti sarsan çok güçlü patlama meydana gelmişti.

Patlamada, 158 kişi hayatını kaybederken, yaklaşık 6 bin kişinin yaralandığı açıklanmıştı.

Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn, patlamaya 6 yıldır Beyrut Limanı'ndaki bir depoda tutulan 2 bin 750 ton amonyum nitrat maddesinin yol açtığını söylemişti.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU