İstanbul'daki oy sayımı bitti, birleştirme tutanakları hazırlanıyor

CHP mazbatanın İmamoğlu'na verilmesi, AK Parti de mazbata için YSK'nın İstanbul kararının beklenmesi için İl Seçim Kurulu'na başvurdu

CHP sayım tamamlandığı için mazbatanın verilmesini, AK Parti ise YSK'nın İstanbul kararının beklenmesini istiyor

İstanbul Maltepe'deki 1089 sandığın tamamı sayıldı. Eski CHP milletvekili Barış Yarkadaş, sayımın sona erdiğini sosyal medya hesabından duyurdu.
 

 

Yarkadaş sayım sonunda Ekrem İmamoğlu ile Binali Yıldırım arasındaki oy farkının 13 bin 781 olduğunu söyledi. 

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da İstanbul İl Seçim Kurulu'na mazbatanın verilmesi için başvurduklarını ifade etti.
 


Oy sayımının bitmesinin ardından Maltepe İlçe Seçim Kurulu bu sabah toplanarak birleştirme tutanaklarını hazırlamaya başladı. Tutanakların imzalandıktan sonra İl Seçim Kurulu'na gönderilmesi bekleniyor. 

AK Parti tarafı ise dün yaptığı başvuruda YSK'nın İstanbul seçimleriyle ilgili kararı verene kadar mazbatanın Ekrem İmamoğlu'na verilmemesini istemişti. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İstanbul Maltepe'de önceki gün akşam ara verilen sayıma dün sabah yeniden başlanmıştı. 

Maltepe Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen ilçe ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimine ait oy pusulalarının sayım işlemi devam ederken İlçe Seçim Kurulu, sayım yapan kurul sayısının artırılmasına karar verdi.

Bu kapsamda kurul sayısı 6'ya çıkarıldı.

Yüksek Seçim Kurulu Maltepe ilçe seçim kurullarının, tüm oy sayımlarının iptali yönündeki kararını kaldırmış, ve sayımın ivedilikle tamamlanması gerektiği kararını vermişti. 

 


Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU