Kılıçdaroğlu isim vermeden konuştu: Bizi bölmek, parçalamak isteyecekler

İlk PM toplantısında “İnce'nin parti kuracak’ iddiası hakkında konuşmayan Kılıçdaroğlu,” İster sıradan üye ol, ister genel başkan. Memleket bu haldeyken başka bir şey sorulamaz. Her birimizin tek tek Türkiye coğrafyasında çalışması lazım” dedi

Muharrem İnce'nin parti kuracağı iddialarıyla ilgili yorumu merak edilen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 37. Olağan Kurultay’da seçilen yeni Parti Meclisi’nin (PM) ilk toplantısından önce konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasında İnce'ye yönelik açık mesaj yoktu.

Ekonomik krizin derinleştiğini iddia eden Kılıçdaroğlu, iktidarın hiçbir sorunu çözemediğini öne sürerek, şöyle bir çağrıda bulundu:

Erdoğan’a çağrım var: Sayın Erdoğan hala bu milleti seviyorsan, ilk yapacağın iş: O sosyete damadın işine son vermek. Onu savunmaya kalkma. Bu sosyete damadın ekonomiden anladığı yok. Onun bir eli yağda, bir eli balda. Onun görevden alınması, halkı rahatlatacak. Hani faizler düşüyordu? Bu kadar beceriksiz bir yönetim Türkiye Cumhuriyeti tarihinde gelmedi. Alabilir mi görevden? Alamaz. Beceremez, güvenemez. Çünkü devlette güveneceği adam yok. Kuşkuyla, kaygıyla devleti yönetemezsiniz.

Kılıçdaroğlu, mücadeleleri sırasında baskılara uğrayacaklarını öne sürerek, sözlerini “Bizi linç girişimleri ile korkutmak isteyecekler. Linç girişiminde 3 kez, 5 kez, 100 kez bulunmazsanız namertsiniz, hepsi ile mücadele edeceğiz. Dört koldan üstümüze gelecekler. İsterse dört kol değil 400 koldan üstümüze gelsinler mücadele edeceğiz” diye devam ettirdi.

“Bizi bölmek parçalamak isteyecekler ama hiç kimsenin unutmaması gereken bir şey var” diyen Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

 

Biz siyaseti halka adanmışlık üzerine yaparız. Bize göre ne ezen ne ezilen, insanca, hakça bir düzeni bu ülke getirinceye kadar mücadele eden bir siyasi partiyiz. Ahlaklı bir siyasi partiyiz. Dolayısıyla Türkiye coğrafyasına dağılıp, bunları anlatma görevimiz var.

Bu parti meclisinin böyle bir sorumluluğu var. Bireysel çıkarlar, bireysel hesaplar bu sistemin tamamen dışında olmak zorundadır. İster sıradan üyesi ol, istersen genel başkanı ol, memleket bu haldeyken başka bir şey sorulamaz. Her birimizin tek tek Türkiye coğrafyasında çalışması lazım. Anlatacağız, halka umut vereceğiz.

Bütün bu sorunları aşarız. Fazla değil 18 yılda memleketi bu hale getirdiler, 5 yılda Türkiye'yi bu bölgenin yıldızı yapacağız. Bunu büyük bir azim ve kararlılıkla dile getireceğiz 5 yılda. Çünkü biz, siyaseti halk için yapıyoruz, herkes için yapıyoruz..

Independent Türkçe, AA

 

DAHA FAZLA HABER OKU