Deniz Baykal: İnce'nin ayrılmasına da parti kurmasına da göz yumamayız

CHP eski lideri Deniz Baykal, Muharrem İnce'nin CHP'den ayrılmaması için Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaret edeceğini açıkladı

Baykal, Kılıçdaroğlu ile İnce'nin arasını bulmak üzere devreye girmeye hazırlanıyor / Fotoğraf: AA

CHP’nin 2018 yılındaki cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin CHP’den ayrılarak yeni parti kuracağı iddiası siyaset dünyasının gündem maddelerinin başında geliyor.

Yeniçağ Gazetesi yazarı Orhan Uğurluoğlu, evinde ziyaret ettiği CHP eski lideri ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal’ın açıklamalarını yazısında aktardı.

“Muharrem İnce’nin ayrılmasına izin vermemeliyiz”

Baykal, İnce’nin parti kurma girişimine dair soru üzerine şöyle konuştu:

Kendimi bu tartışmanın seyircisi olarak görmüyorum. Bizler iktidar olma sürecindeki mücadelenin birer parçasıyız. Muhalefetin en güvenilir en toparlayıcı partisi CHP'dir. CHP'nin içinden bir kişinin dahi ayrılmasına maç seyreder gibi yapamam.İnce'nin ayrılmasına da parti kurmasına da göz yumamayız.

Genel Başkan, Genel Merkez yönetimi, milletvekillerimiz, örgütümüz ve seçmenimiz de seyirci olmamalı. CHP demek adalet, hak ve hukuk demektir. Bu ilkeler etrafında birleşenler olmalı, ayrılanlar olmamalıyız.

Toplum iktidar uygulamaları altında büyük sıkıntı içindeyken, kendi içimizdeki arkadaşlarımızla kucaklaşmak zorundayız. Muharrem İnce'nin ayrılmasına izin vermemeliyiz. Ayrılması kabul edilemez.

Cumhuriyete inanan, demokrasiyi savunan CHP'liler bu ayrılığı hazmedemez. Bunun için de elimizden geleni yapmalıyız.

Kılıçdaroğlu’na ziyaretinde “İnce’yi çağırın baş başa görüşün” diyecek

Baykal, “Elinizden ne gelir, ne yapmak istersiniz” şeklindeki soruya da şöyle cevap verdi:

Kurultay sonrası genel başkanımızı kutlamak için ziyaret yapacağım. Bu vesile ile de Muharrem İnce konusundaki düşüncelerimi anlatacağım.Sayın Kılıçdaroğlu'na, "İnce'yi çağırın baş başa görüşün. İktidar yolundaki kararlılığımızı anlatın. Ayrılmanın yanlış olduğunu ifade edin. Muharrem sevgi ve saygıyı hak eden gerçek bir CHP'lidir. Ayrılması vahim bir hata olur. Şu andan sonra kim haklı, kim haksız önemli değil" diyerek düşüncelerimi arz edeceğim.

İnce’ye “Yanlıştan dön” çağrısı

Baykal,  “İnce için mesajınız olacak mı” sorusu üzerine şunları söyledi:

Muharrem, CHP'de siyasi mücadelesi ile de demokrasiye inancı ile de CHP'ye bağlılığı ile de israf edemeyeceğimiz bir siyasetçidir.İnanıyorum ki, İnce'de sağduyusu, CHP sevgisi ve demokrasiye bağlılığı ile bu yanlıştan dönmek için yol açar. Bu faciayı önlemek zorundayız. Bundan sadece CHP değil Türkiye'de kazançlı çıkar. Çünkü kırılmaya tahammül edilemeyecek bir siyasi tablo içindeyiz.Elbette sessiz kalıp seyredecek değiliz.

“Tuzağa düşmeyelim, ayrışmayalım”

İnce, “Kılıçdaroğlu-İnce buluşmasında yer almak ister misiniz” sorunu ise şöyle cevapladı:

Kendisine (Kemal Kılıçdaroğlu'na) talimatını beklediğimi söyleyeceğim. İnce'ye de güveniyorum. Hata yapmamalı, ayrılmamalı. Genel Merkez "yanlış yaptı" dememeli. İnce'ye hak ettiği sevgi ve saygıyı gösterirsek gereğini tereddütsüz yapacaktır. Son olarak şunu söyleyeyim: Tuzağa düşmeyelim, ayrışmayalım..

Independent Türkçe / Yeniçağ

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU