Beyrut’u altüst eden patlamanın yaşandığı o an, en yakın plandan kameralara yansıdı

Deponun hemen dışından çekildiği belirtilen görüntüler, önce yangını sonra da şiddetli patlamayı gösteriyor

Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta salı günü yaşanan patlamanın yankıları sürerken olay anına dair ortaya çıkan görüntüler felaketi yakın plandan gözler önüne seriyor.

New York Post’un (NYP) haberine göre limanda yangın çıkan depoda dumanlar ve kıvılcımların yükseldiği sırada kayda alınmaya başlanan videoda birkaç saniye sonra gelen büyük çaplı patlama anı da görülüyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bir binanın çatısından çekildiği tahmin edilen ve Twitter’da hızla yayılan kayıtta, alevlere teslim olan tesisin pencerelerinden kıvılcımlar çıktığı ve tonlarca amonyum nitratın infilak etmesiyle sonuçlanan patlamanın gerçekleştiği anda videonun çekildiği cihazın savrularak düştüğü anlaşılıyor. Bu görüntüleri kimin kaydettiğiyse henüz bilinmiyor.

Diğer taraftan yine sosyal medyada paylaşılan bir başka videoda, Beyrut’taki bir mağazada çalışanların dışarıdan gelen seslerin nedenini anlamak için kapıya yöneldiği ve şiddetli patlama sonrası kırılan camlarla birlikte havaya savrulduğu görülüyor.
 


Başkentte kilometrelerce mesafelik alanı adeta savaş alanına çeviren patlama sonrası gökyüzüne devasa bir mantar bulutu yükselmişti.

Ülkeyi sarsan Beyrut patlamasında can kaybının 150’ye yaklaştığı ve olayda en az 5 bin kişinin de yaralandığı kaydedilmişti.

 

Independent Türkçe, New York Post

DAHA FAZLA HABER OKU