Dünyanın en büyük rezervlerine sahip Venezuela'da artık faal petrol sondaj kulesi yok

ABD merkezli petrol sondaj şirketi Nabors, Venezuela'daki son aktif petrol sondaj kulesini durdurduğunu açıkladı

Venezuela'nın ham petrol üretimi Haziran 2020 itibarıyla günde 356 bin varil olarak açıklandı (Reuters) 

Petrol zengini Latin Amerika ülkesi Venezuela'da bulunan son petrol sondaj kulesi de ülkeden ayrıldı.

Forbes'un haberine göre ABD'nin Houston kenti merkezli Nabors şirketi, pazartesi günü itibarıyla son aktif petrol sondaj kulesini kapattığını duyurdu.

Böylece dünyadaki en büyük petrol rezervlerine sahip ülke olan Venezuela'da faaliyette olan petrol sondaj kulesi kalmadığı açıklandı.
 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)


Nabors'un son aktif sondaj kulesi ABD'li enerji şirketi Chevron ile Venezuela devlet petrol ve doğalgaz şirketi PdVSA'nın ortak girişimi kapsamında Petropiar petrol alanında faaliyet gösteriyordu.

Ancak Venezuela'nın son yıllarda içinde bulunduğu ekonomik kriz ve siyasi belirsizlik ayrıca ekipman hırsızlıkları ve enerji kesintileri operasyonların aksamasına yol açıyordu.

Nabors'un ülkede 4 adet petrol sondaj kulesi bulunuyordu ancak şirket 1 buçuk yıl içinde bunların faaliyetlerini aşamalı olarak sonlandırdı.

Nabors CEO'su Anthony Petrello ülkedeki faaliyetlerini sonlandırma sürecinde olduklarını açıklarken şirketin Venezuela'dan çıkışı ABD Başkanı Donald Trump yönetiminin Devlet Başkanı Nicholas Maduro hükümetini güçsüzleştirmek için daha sert yaptırımları hayata geçirmesinden aylar sonra geldi.

Ancak Trump yönetimi geniş alana yayılan yaptırımlara rağmen ülkenin devasa petrol rezervlerini Çin ve İran'a kaptırmamak amacıyla Chevron, Nabors, Schlumberger, Halliburton ve Baker Hughes gibi petrol ve enerji şirketlerine Venezuela'daki faliyetlerini sürdürmeleri için lisans sağlamıştı.

Kaliforniya merkezli Chevron şirketi de Venezuela'da yeni petrol kuyuları açma faaliyetlerini durdurmuş durumda.

Ancak şirket kalan yerlerde yavaş ilerleyen üretimi sürdürme ve bakım faaliyetlerini sürdüreceğini açıkladı.

 

Indpendent Türkçe, Houston Chronicle, Forbes

DAHA FAZLA HABER OKU