Big Bang Theory tutarsızlığı: Hayranlar Sheldon'a dair büyük bir hatayı ortaya çıkardı

The Big Bang Theory, dizinin yıldızı Jim Parsons'ın ayrılmasıyla geçen sene sonlanmış olsa da bazı hayranların dizinin renkli karakterleriyle ilgili zorlayıcı soruları var

Young Sheldon'ın yaratıcıları Sheldon'ın küçüklüğünün neden biraz farklı tasvir edildiğini açıklamıştı (CBS)

Komedi efsanesi Jim Parsons CBS dizisini geçen sene bırakmaya karar vermiş olsa da Sheldon'ın hikayesi The Big Bang Theroy’nin öncesini konu alan Young Sheldon'da devam ediyor. Yeni dizi, dahi çocuğun geçmişiyle ilgili daha fazla detayı açığa çıkarsa da The Big Bang Theory hayranları asosyal karakterin asıl yaşından hala emin değil.

Dizinin yaratıcısı Chuck Lorre, The Big Bang Theory'yi en az iki sezon daha  devam ettirmek istemiş olsa da durum komedisi dizisi 12 sezonun ardından sona ermişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Jim Parsons, Ryan Murphy'nin Hollywood'u gibi başka projelerde çalışmak için, tüm zamanların en ikonik komedi karakterlerinden birini canlandırdığı kariyerini sonlandırmıştı.

Jim Parsons'ın canlandırdığı Sheldon Cooper'ı, birinci sezonda dizinin düz adamı Leonard Hofstadter'ın (Johnny Galecki) asosyal ev arkadaşı olarak tanımıştık.

Neredeyse 10 yıllık yayın hayatının ardından dizi, 2017'de başlayan durum komedisi Young Sheldon'ı garantileyecek başarıyı yakalamıştı.

Genç oyuncu Iain Armitage klasik rolü üstlenmiş, Parsons da Sheldon'ın daha yaş almış hali olarak dizinin anlatıcılığını yapmak için geri dönmüştü.

Young Sheldon, Sheldon'ın geçmişindeki bulanık olayların bir kısmına ışık tutsa da bazı hayranlar Caltech mensubu fizikçinin aslen ne zaman doğduğu konusunda hala kafa karışıklığı yaşıyor.

Dizinin CBS All Access ve Netflix'te internet yayınına açılması sayesinde dizinin birinci sezonuna dönen bir hayran yanıltıcı bir diyalog repliğini fark edince bunu Reddit'te anlattı.

Express'in haberine göre Reddit kulanıcısı dgiannak şu gönderiyi girdi:

Sheldon'ın 1980'de doğduğunun sabit bir veri olduğunu biliyorum ama 1. sezon 4. bölümde söylediği bir şey kafamı kurcalıyor.

Dizinin 2007'de başladığı göz önüne alındığında Sheldon'ın doğum tarihi onu dizinin ilk birkaç bölümünde 26 ile 27 yaş aralığına koymalıydı.

Gelgelelim bu dikkatli seyirci, The Big Bang Theory'nin ilk sezonunun bu noktasında hesapların tam olarak tutmadığını fark etmiş.

Kullanıcı sözlerini şöyle sürdürüyor:

Yumurta pişirirken işini geri istemediğini anlatıyor ve 'Geçen üç buçuk yılı beyaz tahtalara doldurulmuş denklemlere bakarak geçirdim' diyor.

'Bundan önce tezim üzerine 4 yıl harcadım. Ondan önce üniversitedeydim, ondan önceyse 5. sınıftaydım.'

Sheldon neticede Caltech'te saygı duyulan bir fizikçi olsa da The Big Bang Theory karakterin profesyonel araştırmacı kariyerinin henüz üçüncü yılında olduğunu söylüyor.

Leonard'ın yanına taşınmadan önce Sheldon doktorasını almıştı, bunu da muhtemelen ABD'de standart olarak 4 yıl süren lisans öğreniminin ardından yapmıştı.

Ne yazık ki, muhtemelen öylesine yazılmış bu replik, Sheldon'ın aslen 1980'de doğduğu ortaya koyulduğunda bazı izleyenleri kafa karışıklığına sürükledi.

Hayran şöyle devam etti:

Sheldon  5. sınıfta 11 yaşındaydı ve üniversitede 4 yıl geçirdi (Bu doktoraya başlamadan 6 yıla da uzayabilirdi ama kim bilir). Bu onu birinci sezonda 22 buçuk yaşında yapardı, bu da tamamen yanlış.

Jim Parsons yaşı için iyi görünüyor olsa da canlandırdığı karakterden 7 yıl önce doğmuş olduğu göz önüne alındığında dizinin başladığı sıra oyuncu 34 yaşındaydı.

Hayranlar kasttaki oyuncularla ekrandaki karakterler arasındaki ufak yaş farklarını pekala görmezden gelebilir ama baş karakterin ilk sezonda henüz 20'li yaşlarının başında olduğu iddiası biraz abartılı olurdu.

Neyse ki devam eden sezonlar Sheldon'ın geçmişine dair daha belirgin bir fikir vermeyi başardı ve Big Bang Theory heveslilerinin çoğu ilk sezondaki bu süreklilik gafını unuttu.

 

Independent Türkçe, Express

Independent Türkçe için çeviren: Şafak Küçüksezer

DAHA FAZLA HABER OKU