35 yaşındaki psikiyatrist koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti

Mustafa Özlü'nün ölüm haberini TTB duyurdu

Fotoğraf: Twitter

Türk Tabipleri Birliği (TTB), Kahramanmaraş Necip Fazıl Şehir Hastanesi'nde Psikiyatri Uzmanı olarak çalışan 35 yaşındaki doktor Mustafa Özlü'nün koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdiğini duyurdu.

TTB'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Kahramanmaraş Necip Fazıl Şehir Hastanesi’nde Psikiyatri Uzmanı olarak çalışan 35 yaşındaki Dr. Mustafa Özlü koronavirüs nedeniyle tedavi gördüğü hastanede bugün hayatını kaybetti. Genç Meslektaşımızın acı kaybı nedeniyle Ailesine ve Sağlık çalışanlarına başsağlığı diliyoruz.

Türkiye Psikiyatri Derneği de Özlü’nün yaşamını yitirmesinin ardından bir mesaj yayımladı:

Kahramanmaraş Necip Fazıl Şehir Hastanesi’nde görev yapan meslektaşımız ve derneğimiz üyesi Uzm. Dr. Mustafa Özlü’nün Covid-19 sebebiyle hayatını kaybettiğini öğrenmiş bulunuyoruz.
 Hasta olana kadar psikiyatrist olarak atandığı hastanede Covid poliklinik ve acil servislerinde görev yaptığını, hekim olan eşi ile birlikte pandemide fedakarlıkla çalıştığını öğrendiğimiz meslektaşımız bir süredir yoğun bakımda hayat mücadelesi veriyordu.

Mesajda Özlü’nün özgeçmişine de yer verildi:

Dr. Mustafa Özlü 1985 yılında Osmaniye’de doğdu. 2010 yılında Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesini bitirdi.  2013-2017 yılları arasında psikiyatri uzmanlık eğitimini tamamladı. 2017 yılından beri Kahramanmaraş Necip Fazıl Şehir Hastanesi’nde psikiyatri uzmanı olarak çalışmaktaydı. Dr. Mustafa Özlü, evli ve 2, 4 yaşlarında iki çocuk babası idi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU