Dünya Sağlık Örgütü, Kovid-19'la mücadelede Vietnam'ı "örnek ülke" gösterdi

Vietnam'da bugüne kadar 642 vaka kaydedilirken, toplamda 47 kişi hayatını kaybetti

Fotoğraf: Reuters

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı mücadelede Vietnam'ın örnek alınması gerektiğini duyurdu.

DSÖ Kovid-19'la mücadele ekibi lideri Maria Van Kerkhove, Vietnam'ın hızlı ve geniş kapsamlı hareket ettiğini söylediği açıklamasında, "“Onlar, salgını kontrol altına almaya yardımcı olabilecek sisteme sahipler. Bu, tüm ülkelerde görmemiz gereken bir sistem. Vietnam, enfeksiyon hastalıklarla mücadelede devasa deneyime sahip” sözlerini kullandı.

DSÖ Acil Durum Programı Direktörü Dr. Michael Ryan da Vietnam’ın çok hafif yük ve düşük ölüm oranı olan bir ülke olarak Kovid-19’a hiçbir şans tanımadığını ve büyük vakanın yaşanmasını önlemek için mümkün olan her şey yaptığını vurguladı.

Vietnam’da uzun aradan sonra ilk kez 31 Temmuz Cuma günü koronavirüs kaynaklı ilk ölüm kaydedildi. Yeni salgının merkezi olarak gösterilen Da Nang kentinde, yaklaşık 1.1 milyonluk nüfusun tamamına Kovid-19 testi yapılması planlanıyor.

Worldometers verilerine göre Vietnam'da bugüne kadar 642 Kovid-19 vakası kaydedilirken, toplamda 6 kişi hayatını kaybetti.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU