Can kaybının artarak devam ettiği İran’a Dünya Sağlık Örgütü’nden ekipman desteği

DSÖ İran Temsilcisi Hammelman, “İran’ın ihtiyaç duyduğu ekipmanı sağlamak ve laboratuvarların kapasitesini geliştirmek için adımlar attı” dedi

İran'da can kaybı artarak devam ediyor / Fotoğraf: AP

İran’ın Hemedan ilindeki İbn-i Sina Üniversitesi Yönetim Kurulu ile gerçekleşen toplantıda konuşan Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) İran Temsilcisi Christoph Hammelman, koronavirüs (Kovid-19) salgınını önlemek için ekipman üreten bir üretim hattının açılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Koronavirüsle mücadele alanındaki en büyük sorunlardan birinin koruyucu ekipman sağlanması olduğunu belirten Hammelman, “DSÖ, ülkelere sağlık ürünlerini vermek, teşhis kitlerin üretimi ve korona ile mücadele etmek için tıbbi ekipman sağlamayı planlıyor” dedi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Kapasiteyi geliştirmek için adımlar atıldı"

Hammelman, “İran Sağlık ve Tıp Eğitimi Bakanlığı'nı desteklemek üzere hastanelerin ihtiyaç duyduğu ekipmanı sağlamak ve laboratuvarların kapasitesini geliştirmek için adımlar attı” diye konuştu.

Doktorların koronavirüsle mücadelede ön saflarda yer aldığını kaydeden Hammelman, “İran'daki Dünya Sağlık Örgütü Temsilciliği sağlık eğitiminin, sağlığın ve sağlığın teşviki ve geliştirilmesinin önemini ve sağlık bilginin yükseltilmesini umuyor” ifadelerini kullandı

İran’da can kaybı 17 bin 400’ü geçti

Öte yandan Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Sima Sadat Lari, yaptığı açıklamada, Kovid-19 salgınında son 24 saatte 215 kişinin daha yaşamını yitirdiğini ve 2 bin 598 yeni vaka tespit edildiğini belirtti.

Lari, böylece virüs kaynaklı toplam can kaybının 17 bin 405'e, vaka sayısının da 312 bin 35'e çıktığını aktardı.

Virüse yakalanan hastalardan 4 bin 104'ünün durumunun ağır olduğunu söyleyen Lari, şu ana kadar iyileşen hasta sayısının ise 270 bin 228'e ulaştığının bilgisini verdi.

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU