The Witcher'ın bin 200 yıl öncesini konu alacak yeni dizinin açığa çıkaracağı 7 büyük gizem

The Witcher: Blood Origin’in çekileceğinin duyurulması The Witcher evrenine dair keşfedilmeyi bekleyen diyarlara yolculuk yapma vaktinin geldiğini haber veriyor

The Witcher kısa sürede Netflix'in en çok izlenen dizilerinden biri haline gelmişti (Netflix)

Dijital yayın platformu Netflix, 6 bölümden oluşması planlanan The Witcher’ın ‘spin-off’u (orijinal yapımdaki bir konuya ya da karaktere odaklanan yan ürün – ed.n) The Witcher: Blood Origin’in hazırlıklarının başladığını kısa süre önce duyurmuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Orijinal dizinin bin 200 yıl öncesine odaklanacak The Witcher: Blood Origin, ilk Witcher’ı konu alacak.

Leh yazar Andrej Sapkowski’nin kaleme aldığı roman dizisinden uyarlanan The Witcher dizisi geçen yıl yayımlanmasının ardından büyük bir yankı uyandırmıştı.

Screen Rant'in haberine göre The Witcher evreninin hayranlarını Blood Origin’de neler bekliyor?

Witcherların kökenleri

Blood Origin, Witcherların neden yaratıldığının yanı sıra ilkinin hangi yöntemle yapıldığını da ortaya çıkarabilir. Dahası, dizinin öncesini konu alacak yeni yapım, bu işlemin nasıl keşfedildiğinin cevabını da verebilir. Bu büyü ve işkencenin rastlantısal bir sonucu muydu, yoksa katlanılması gereken şeytani bir şer miydi? Witcherların kökeni doğrudan canavarların Kıta'ya varışıyla mı ilintili, yoksa başka, daha da beter gerekçelerle mi yapılmışlardı?

İlk Witcher

Blood Origin'le birlikte ilk Witcher'ın kimliği ve mizacı, bu batıl inançların bazılarının nereden çıktığına açıklık getirebilir, zira The Witcher’ın öncesini konu alacak yapımın baş karakteri, Witcherların özellikleri ve insanlardan kopuk, tuhaf hayat tarzları için bir nevi kalıp olacak. Nasıl bir dönüşüm geçirdiğine ve dönüşümünün ardından insanların kendisini nasıl gördüğüne bağlı olarak, ortaya yeni mizacıyla mücadele eden bir adamın hikayesini izlediğimiz bir olay örgüsü çıkabilir. Dahası, eğer bu karakter Kürelerin Birleşimi'nden önce yaşadıysa (bu, Witcher'ın geçtiği dünyaya canavarları da getiren felaket düzeyinde bir olaydı), Witcherların bu büyük değişim içinde kendi yerlerini aramalarını anlatan kuvvetli bir hikaye yazılabilir.

İnsanlardan önce Elf toplumu nasıldı?

The Witcher: Blood Origin'in yaratıcısı Declan De Barra, insanların varmasından önce elflerin ve diğer Kadim Irklar'ın dünyasını ve bu ırkların düşüşünden önce bilim ve teknolojinin nasıl serpildiğini işleme isteğini daha önce dillendirmişti. Blood Origin, Kıta'nın tarihini, orada Kürelerin Birleşimi'nin öncesi ve sonrasında çeşitli gruplara ve ilk Wicher'ın bu kargaşalı dönemin neresine oturduğuna bağlayabilir.

Kürelerin Birleşimi

The Witcher: Blood Origin, ilk Witcher'ın kökeninin etrafına kurulacak olsa da diğer yandan Kürelerin Birlişimi'ne de mercek tutacak. Witcher evrenindeki bilinen tek açıklama, bilgisayar oyunlarında karaktere ait güncedeki girdilerden geliyor. Burada Birleşim, çoklu evren içindeki iki paralel gezegenin birbirine kaynaşması şeklinde tarif ediliyor. Blood Origin, Birleşim'den önce ve sonra dünyada hangi ırkların bulunduğunu tamı tamına ortaya koyma imkanına sahip olacak.

 

 

Büyünün kökenleri

The Witcher: Blood Origin, büyünün kökenlerini mikro ve makro düzeylerde açıklayabilecek. İzleyenler büyünün ardında birden fazla güç olup olmadığını, öyleyse bu çeşitliliğin farklı ırkların büyüde ustalaşmasını kolaylaştıran etkileri olup olmadığını öğrenecek.

Büyü insanlara neden ve nasıl öğretildi?

Blood Origin, Witcher evreninin karmaşık tarihi ve töresel bilgisiyle ilgili bu kadar çok noktaya cevap verirken, büyünün iki tarafının arasındaki gerçek düşmanlık ve bunun zaman içindeki gelişimi de görülebilecek. Özgür Elfler'in lideri Filavandrel, Geralt'a insanların büyüye Kadim Irklara göre daha iyi alıştığını söylüyor. Blood Origin bunun neden böyle olduğunu pekala açıklayabilir.

Aretuza'nın tarihi

Blood Origin Aretuza'nın ilk nasıl inşa edildiğini ve insanların burayı genç büyücüler için eğitim alanı olarak nasıl ellerine geçirdiğini gösterebilir. The Witcher’ın öncesini konu alacak yapım sihirbazların, kralların saraylı siyasetlerinde neden ve nasıl nüfuzlu hale geldiklerini açıklayabilir.

 

Independent Türkçe, Screen Rant

Independent Türkçe için çeviren: Şafak Küçüksezer

DAHA FAZLA HABER OKU