Hürriyet yazarı Selvi: Muharrem İnce'nin ekibi iki anket yaptırmış, "oy veririm" diyenler yüzde 7 ile 9,5 arasında

Abdülkadir Selvi, Muharrem İnce'nin ekibine "Kurultaydan sonra çok talep alıyorum" dediğini aktardı

Fotoğraf: AA

Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, Muharrem İnce'nin yakın ekibiyle yaptığını ifade ettiği görüşmedeki notlarını köşesine taşıdı.

Gazetenin bir diğer yazarı Yalçın Bayer'in ortaya attığı "Muharrem İnce CHP'den ayrılarak yeni parti kuracak" iddiasına ilişkin yaptığı görüşmede, İnce'nin kurmaylarına "Kurultaydan sonra çok talep alıyorum" dediğini aktaran Selvi, bir anket sonucu da paylaştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Muharrem İnce'ye yakın ekibin potansiyeli belirlemek için iki ayrı kamuoyu araştırma şirketine anket yaptırdığı ifade ediliyor.

'Muharrem İnce parti kurarsa oy verir misiniz?' sorusuna yüzde 7 ve yüzde 9,5 oranında 'evet yanıtı verildiği belirtiliyor diyen Selvi'nin yazısının ilgili bölümü şöyle:

Hürriyet yazarı Yalçın Bayer’in yazılarından öğrendi Türkiye Muharrem İnce’nin yeni parti kurma hazırlıklarını.

Muharrem İnce, her kritik karar öncesinde olduğu gibi yine Bodrum’a çekildi. Hem tatil yapacak hem de kamuoyunun nabzını yoklayacak.

CHP gibi bir partiden ayrılıp yeni bir parti kurma kararını almak kolay değil.

Daha önce yeni parti kurma iddialarını jet hızıyla yalanlayan Muharrem İnce bu kez uzun süre sessiz kaldı. Dün sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı. ‘Bu süreçte bir gazeteye, haber ajansına konuşmadım, açıklama yapmadım. Memleket için doğru olduğuna inandığım bir karar aldığımda kararımı açıklarım’ dedi. Ama dikkat edin, parti kuracağı yönündeki haberleri yalanlamadı. Muharrem İnce nabız yokluyor.

İnce’nin parti kurma konusunu artık gündemine aldığı konuşuluyor, bayramdan sonra ekibini toplayıp kararını netleştirmesi bekleniyor. Yakın kurmaylarına “Kurultaydan sonra çok talep alıyorum” dediği söyleniyor.

Muharrem İnce’ye yakın ekibin potansiyeli belirlemek için iki ayrı kamuoyu araştırma şirketine anket yaptırdığı ifade ediliyor. “Muharrem İnce parti kursa oy verir misiniz” sorusuna yüzde 7 ve yüzde 9,5 oranında “evet” yanıtı verildiği belirtiliyor.

 

Hürriyet

DAHA FAZLA HABER OKU