KADEM: Neslin devamlılığına tehdit gördüğümüz eşcinsel hareketlerle yan yana anılmayı kabul etmiyoruz

KADEM, İstanbul Sözleşmesi'nde kalınması yönünde görüş bildirdikten sonra gelen tepkiler nedeniyle bir açıklama daha yayınladı

Fotoğraf: kadem.org.tr

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan Bayraktar'ın da kurucuları arasında yer aldığı Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM), İstanbul Sözleşmesi'ne yönelik tartışmadaki tutumu nedeniyle yöneltilen eleştirilere yanıt verdi. KADEM'den yapılan açıklamada, İstanbul Sözleşmesi'nde LGBTİ+ bireyleri kapsayan maddeye karşı çıkılarak, "Neslin devamlılığı açısından tehdit olarak görüyoruz" denildi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Yan yana anılmayı kabul etmiyoruz"

KADEM'in Twitter hesabından yapılan açıklamada, "İstanbul Sözleşmesi tartışmaları üzerinden derneğimizin başka bir konuma çekilmek istendiğinin farkındayız" ifadeleri yer alırken, LGBTİ+'lara yönelik şunlar söylendi: 

Konumumuz, aileye verdiğimiz değer ve neslin devamlılığının önemi açısından tehdit olarak gördüğümüz eşcinsel hareketler ile yan yana anılmayı kabul etmiyoruz.

"Gayri ahlaki hareket"

Açıklamada, LGBTİ+'lara yönelik 'gayri ahlaki hareket' ifadesine de yer verilirken, LGBTİ+ hareketiyle mücadelenin devam edeceğine de değinildi.

KADEM yaptığı açıklamanın ardından daha önce yayınladıkları, “Küresel LGBT dayanışmasına hayır” başlıklı basın açıklamasını da paylaştı. 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU