AK Parti, Dilipak'a dava açıyor: "İfadeleri yaptırımsız kalmamalı"

Dilipak'ın İstanbul Sözleşmesi'ni savunan kadınlara "fahişe" demesine tepkiler dinmiyor. AK Parti'den yapılan yazılı açıklamada Dilipak'ın halkın bir kesimini cinsiyet farklılığına dayanarak aşağıladığı belirtildi ve ceza talep edildi

Fotoğraf: AA

AK Parti, bir yazısında kadınlara yönelik hakaret içeren ifadeler kullanan Akit yazarı Abdurrahman Dilipak'a dava açmaya hazırlandığını açıkladı.

AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, kadına yönelik fiziki veya sözlü, her türlü şiddetin karşısında durmanın bir insanlık vazifesi olduğunu belirtti.

Fiziki veya sözlü kadına yönelik şiddeti asla kabul etmeyecekleri görüşünü dile getiren Şahin, "Asla tolerans göstermeyeceğimiz insanlık dışı bir eylemdir, vicdansızlıktır. Emekleri, fedakarlıkları ve mücadeleleri ile dünümüzü ve bugünümüzü inşa eden ve geleceğimizi şekillendirecek olan kadınlar her türlü fikri ayrılığın ve tartışmanın üzerinde ve ötesinde, bizim için ayrıcalıklı bir yerdedir" değerlendirmesinde bulundu.

"Yaptırımsız kalmamalı"

Şahin, şunları kaydetti:

Kadınların hak ve özgürlük mücadelesini kendi mücadelesi gören AK Parti, bu konuda bugüne kadar ortaya koyduğu kararlı ve tavizsiz tutumunu bundan sonra da sürdürecektir. Partimizin kurumsal itibarını zedelemeye, toplumsal barışımızı tahrip etmeye, halkın bir kesimini cinsiyet farklılığına dayanarak aşağılamaya yönelik ayrımcı ve bayağı söylemler yaptırımsız kalmamalıdır.

Tüm kadınların haklarını korumak için çalışmalarımızı sürdürmek görevimiz ve sorumluluğumuzdur. Ayrıca AK Parti'li kadınlara dönük asla kabul etmeyeceğimiz açıklama ve nitelemelerle de mücadelemiz sürecektir. Bunu temin için gerekli hukuki ve cezai müracaatlarda bulunmak ve yargısal süreçlerin takipçisi olmak her zaman öncelikli görevimizdir.

Şahin, köşe yazısındaki ifadeleri nedeniyle Abdurrahman Dilipak'a AK Parti olarak dava açmaya hazırlandıklarını bildirdi.

Dilipak ne yazmıştı?

Akit gazetesi yazarı Abdurrahman Dilipak'ın 27 Temmuz 2020 tarihinde ‘AKP'nin papatyaları' başlığıyla kaleme aldığı köşe yazısında kullandığı ifadeler AK Partili isimlerin de tepkisini çekti.

"AKP'nin papatyaları"

Dilipak, köşe yazısında şunları söylemişti:

ANAP'ı o ‘Papatyalar', o ‘Lale Devri çocukları' bitirdi. AK Partiyi de, bu Erguvani AKP'nin ‘Papatyaları'(!?) bitirecek bu gidişle" ifadelerine yer veren Dilipak, "AK Parti içindeki AKP'liler konuşuyor, AK Partililer susuyor. AKP'liler terfi etti zenginleşti, itibar sahibi oldular. Kaymağı onlar yiyor, parayı onlar veriyor. Camiye, okula, yurda parayı veren de onlar. Eee, parayı veren düdüğü çalıyor. Kem alat ile kemalat olmuyor. Haram para ile hayır olmayacağı gibi..

"Fahişe" hitabı

Akit yazarı devamla "AK Parti içindeki AKP'liler, FETÖ'nün zihniyet ikizi gibi davranıyorlar. Hem uluslararası fonlarla destekleniyorlar hem de kamu fonlarını kullanıyorlar. Malum 'Yeşil Sermaye' de bunlara sponsor olabiliyor. Koç kadar, Sabancı kadar, Eczacıbaşı kadar bizim 'Yeşil sermaye' davasına sadakat gösterip, bu fahişelere ve onların türevlerine karşı seslerini yükseltebilecekler mi? Konfeksiyoncu, gıda zinciri, finans kuruluşu, ses ver Türkiye! Ne bekliyorsunuz!" ifadelerine yer verdi.

KADEM ve Fatma Şahin'e eleştiri

Köşe yazısında İstanbul Sözleşmesi tartışmalarına da değinen Dilipak, ‘felaket' olarak nitelendirdiği sözleşmenin sorumlusunu Fatma Şahin olarak gösterdi ve ekledi:

Şahin hâlâ bu yönde genelgeler yayınlıyor. Toplumdaki öfke konusunda sanırım bilgi sahibi değil. KADEM bir, Fatma Şahin iki. KADEM aile ile yakın ilişkisi sebebi ile daha öncelikli olarak akla geliyor.

 

Dilipak'tan AK Parti'ye dava cevabı 

Yazar Abdurrahman Dilipak, kendisine dava açılacağını açıklayan AK Parti Genel Sekreteri Şahin'e cevap verdi

Twitter’da konuya ilişkin açıklama yapan Dilipak, kendisine açılacağı ifade edilen davanın ilginç olacağını söyledi. 

Dilipak, "Gerçekten açacaklarından emin değilim. Ama bekliyorum, anlatmam gereken çok şeyler var, hele bir suçlamayı göreyim. Neyle suçlanacağım merak ediyorum?" dedi. 

Dilipak, tepkisini şu sözlerle sürdürdü: 

"Şaka gibi inanasım gelmiyor ama bayram tebriği gibi oldu benim için dava haberi.. Elhamdülillahı Rabbül alemin. Ala külli hal. Birileri İstanbul sözleşmesi ile kadına şiddetle LGBT'ye özgürlük taleblerini perdelemeye çalışıyor sanki.. Durmak yok yola devam. Kim kimdir, belli oluyor." 


 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU