Pakistan'dan "kurbanlık hayvanları internetten satın alın" çağrısı

Pakistan'da Kovid-19 vakalarının geçen ayki Ramazan Bayramı gibi artmasından endişe eden yetkililer, kurbanlık hayvanların internet üzerinden satın alınmasını teşvik ediyor

Pakistan'da bazı bölgelerde koronavirüse karşı sıkı tecrit önlemleri devam ediyor (AFP)

Kurban Bayramı'nda Kovid-19 bulaşmalarının artmasından endişe eden Pakistanlı yetkililer vatandaşlarından kurbanları internetten satın almalarını, pazara gitmeleri halindeyse mutlaka maske takmalarını istiyor. 

Yarım gün kapatmanın da yer aldığı hükümetin bu yılki sosyal mesafe önlemleri diğer Müslüman ülkelerde olduğu gibi Pakistan'da da normalde kalabalık olan kurbanlık hayvan pazarlarındaki müşteri sayısını düşürdü.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Pakistan'ın en büyük kenti Karaçi'deki başlıca büyükbaş hayvan pazarı da bayrama 6 gün kala normalde yaşadığı yoğunluktan uzak.

Reuters'e konuşan sığır tüccarı Allah Ditta kurbanlık hayvanları satmak için yüzlerce kilometre uzaktan geldiğini ancak müşterilerinin yarı yarıya azaldığını söyledi. Pazarı ziyaret eden alıcıların maske takma önlemine dikkat etmediği ve yasak olmasına rağmen çocuklarıyla pazarı ziyaret ettikleri de belirtildi.

Tüccar Muhammed Akram da "Bu koronavirüsü anlamıyorum. Bundan kimsenin öldüğünü görmedim. Etrafınıza bakın, kimse maske takmıyor" dedi.

Pakistan'da 270 binden Kovid-19 vakası görüldü, yaklaşık 6 bin kişi hastalık nedeniyle hayatını kaybetti. Pazar günü ülkedeki günlük Kovid-19 vakası 1200'ün altında kaydedildi. Geçen ay Ramazan Bayramı döneminde bu sayı yaklaşık 7 bindi.

Pandeminin son bir ayda önemli derecede yavaşladığını söyleyen Pakistan Sağlık Bakanı Zafar Mirza geçen ayki bayram döneminde insanların seyahatleri nedeniyle vakaların arttığını hatırlatarak vatandaşlardan bu kez sorumlu şekilde hareket etmelerini istedi.

Kurbanlık hayvan pazarlarına gidenlerin sayısı düştükçe kesim ve etlerin ihtiyacı olanlara dağıtılması amacıyla vakıflara yapılan bağışların da arttığı kaydedildi.

 

Independent Türkçe, Reuters

DAHA FAZLA HABER OKU