İrfan Can Kahveci: Sevilla ile Şampiyonlar Ligi'nde oynamıştık, şehri çok beğenmiştim, inşallah orası olur

Şampiyon Başakşehir'in ortasaha oyuncusu Kahveci, Sevilla ve Atletico Madrid gibi takımları hayal ettiğini belirterek, "İnşallah Sevilla'ya transfer olurum" dedi

İrfan Can Kahveci / Fotoğraf: AA

Süper Lig'de 2019-20 Cemil Usta Sezonu'nu şampiyon olarak tamamlayan Medipol Başakşehir'in milli futbolcusu İrfan Can Kahveci, katıldığı TRT Spor canlı yayınında şampiyonluk maçına çıkmadan önce kaptan Mahmut Tekdemir ile yaşadığı diyaloğu ve transfer olmak istediği takımı açıkladı.

Maç içinde bazen kopmalar yaşadığını ve bunu nasıl düzeltebileceğini bilmediğini söyleyen İrfan Can, şampiyonluğunu ilan ettikleri Kayserispor maçı öncesi kaptan Mahmut Tekdemir ile yaşadığı diyaloğu şöyle anlattı:

Şampiyonluk maçından önce Mahmut abiye, 'Bugün bir gol atsam da, İrfan attı, şampiyonluk geldi' desem sana dedim. Gitti Mahmut abi golü attı. Maçtan sonra geldi 'Mahmut attı, şampiyonluk geldi' dedi bana.

Başakşehir ve milli takımda gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çeken ve birçok kulübün radarına giren İrfan Can, transfer olmak istediği takımı şu sözlerle dile getirdi:

Sevilla haberleri çıkıyor, geçen sene eşimle, dostumla konuşurken hep Sevilla, Atletico Madrid gibi takımları hayal ediyordum. Sevilla ile Şampiyonlar Ligi'nde ön eleme oynamıştık, şehri çok beğenmiştim. İnşallah orası olur. Türkiye'den resmi teklif gelmedi, ilgilenenler var, konuştuklarımız da oldu ama benim hedefim, önceliğim Avrupa.

2017'de Gençlerbirliğinden 1 milyon 600 bin euro bonservis bedeliyle Medipol Başakşehir'e transfer olan İrfan Can Kahveci, gösterdiği performansla şampiyonluğun mimarlarından oldu.

Bu sezon turuncu-lacivertli formayla 9'u Avrupa kupası olmak üzere 38 kez sahaya çıkan 25 yaşındaki futbolcu, 6 gol, 5 asistlik performans sergiledi.

İrfan Can Kahveci'nin Transfermarkt verilerine göre güncel bonservis bedeli 7 milyon euro.

 

Independent Türkçe, TRTSpor

DAHA FAZLA HABER OKU