Seyircili maç için Union Berlin'den öneri: Maçlardan 24 saat önce bilet sahibi taraftarlara Kovid-19 testi yapılsın

Pandemi sonrasında futbola ilk dönen ve sezonu ilk tamamlayan ülke olan Almanya'da Bundesliga ekibi Union Berlin, maçlardan 24 saat önce bilet sahibi taraftarlara Kovid-19 testi yaparak, maçları seyircili oynamayı teklif etti

Union Berlin Kulübü, maçlarını 22 bin kişilik stadında oynuyor / Fotoğraf: @fcunion

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkmasının ardından dünyada 180'den fazla ülkede 16 buçuk milyondan fazla kişiye bulaşan ve 650 binden fazla insanın  yaşamını yitirmesine neden olan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını, Avrupa'da etkisi azaltırken, futbol dünyası da yeniden seyircili maçlar için çalışmalara başladı.

Pandemi nedeniyle liglere verdiği arayı ilk bitiren ülke olan Almanya'da Birinci Futbol Ligi (Bundesliga) ekiplerinden Union Berlin, seyircili maçlar için adım atan ilk kulüp oldu.

Alman kulübü, bilet sahibi taraftarlara maçtan 24 saat önce test yapılmasını önerdi. 

Union Berlin, 22 bin seyirci kapasiteli stadyumunu taraftarlarına açmak için testleri kulüp personeliyle yapmayı hedefliyor. 

Eğer gerekli izinler yapılırsa başkent ekibi 18 Eylül’de iç sahadaki maçı taraftarlarının önünde oynayabilecek.

Kulüp başkanı masrafları karşılayacaklarını söyledi

Yetkililer, Union Berlin’in atmak istediği adımı diğer kulüplerin de yapması halinde test sayısının artacağını, talep artışının karşılamakta zorlanabileceklerini belirtiyor.

Alman ekibinin başkanı Dirk Zingler ise, “Bizim stadyum deneyimlerimiz sosyal mesafeyle örtüşmüyor. Eğer tezahüratları yapıp bağırmamıza izin verilmiyorsa Birlik (Union) olmaktan çıkarız” şekliden görüş bildirdi.

Zingler ayrıca taraftarların stada gelmesi durumunda gerekli önlemleri kendilerinin alacağını ve maliyeti de karşılayacaklarını söyledi.

Union Berlin, Bundesliga’da 2019-2020 sezonunu 41 puanla 11. sırada tamamladı. Oynadığı 34 maçta 12 galibiyet ve 5 beraberlik elde eden kırmızı-beyazlılar 17 kez sahadan mağlup olarak ayrıldı.

 

Independent Türkçe, Skor

DAHA FAZLA HABER OKU