Davutoğlu: Bir tarafta PKK, diğer tarafta terörden beslenenler, sizlere insan onuruna yakışır bir hayatı çok gördü

Davutoğlu konuşmasında, "Hiç kimsenin bu ülkede aidiyet sorunu hissetmemesini çok gördüler." ifadelerini de kullandı

Fotoğraf: İHA

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, partisinin Batman il kongresinde yaptığı konuşmada, "Bir taraftan PKK terör örgütü, diğer taraftan bu terörden beslenenler sizlere insan onuruna yakışır bir hayatı çok gördü" ifadelerini kullandı.

Bir düğün salonunda düzenlenen kongrede yaptığı konuşmada, geçmişte yaşanan acıların unutulmadığını ifade eden Davutoğlu, "Bizler bu acıları sonlandırmak, toplumsal yaraları sarmak, her türlü ötekileştirmeyi sonlandırmak, Rabb'imizin insana bahşettiği haklarını teslim etmek için elimizden gelen çabayı göstermeye gayret ettik. Türkiye'ye ve milletimize huzuru, adaleti ve insan onurunu korumayı çok gördüler" diye konuştu.

Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

Hiç kimsenin bu ülkede aidiyet sorunu hissetmemesini çok gördüler. Bir taraftan PKK terör örgütü diğer taraftan bu terörden beslenenler sizlere insan onuruna yakışır bir hayatı çok gördü.

Türkiye'nin geçen yüzyılın kimlik tartışmalarının ve en temel insan hak ve özgürlüklerine ilişkin şikayetlerin devam ettiği bir ülke olmaması gerektiğini dile getiren Davutoğlu, "Batmanlı kardeşlerimizin kendisini özgür, eşit ve huzurlu hissetmediği bir Türkiye'de biz de huzurlu olamayız" ifadelerini kullandı.

"Allah'ın mescidine kimin girip giremeyeceğine bu iktidar karar verdi"

Danıştay kararı sonrasında tekrar cami yapılan Ayasofya'yla ilgili de konuşan Davutoğlu, şunları söyledi:

Allah’ın mescidine kimlerin girip giremeyeceğine bu iktidar karar verdi dün. Katılamadığımız için değil, muhataplarımızın bu duruma düşmesine üzülüyoruz.

 


Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU