İBB Başkanı İmamoğlu, Ayasofya'daki namaza davet edildiğini açıkladı

İBB Başkanı İmamoğlu, Ayasofya'daki cuma namazı davetinin kendisine kargo yoluyla ulaştırıldığını açıkladı. İmamoğlu, "Keşke telefonla aransaydım" dedi

Fotoğraf: CPH Basın Ofisi

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ayasofya'da bugün kılınan cuma namazına davet edildiğini açıkladı.

CHP Kurultayı için Ankara'da bulunan İBB Başkanı, "Ayasofya konusuyla ilgili, salıdan beri, ‘Davetiye geldi, gelmedi’ diye soruluyor. Dün öğlen üstü davetiye özel kaleme ulaştı kargoyla. Keşke telefonla da arasalardı" açıklamasında bulundu.

"Polemik haline getirilmek isteniyor"

Ankara'ya kurultay için geldiklerini söyleyen İmamoğlu, "Bu süreç, bir polemik konusu haline getirilmek istense de biz, o tarafında değiliz. Bakın güzel şeyler de olabiliyor; ben, hafta başı Ankara’daydım. İçişleri Bakanı’mız Sayın Soylu’yla beraber Adalar’ın sorununu bir arada çözdük. Sayın Cumhurbaşkanı’mız telefonla katıldı; çözüme katkı sundu. Biz, iş üretmek, çözüm üretmekten yanayız" şeklinde konuştu.

İmamoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 37. Olağan Büyük Kurultayı için geldiği Ankara’da, Yenimahalle ve Çankaya Belediye Başkanlıklarına ziyarette bulundu.

Her iki başkana İBB iştiraki Kültür A.Ş. yayını “Hatıratlarla Karşılaştırmalı Nutuk” kitabını hediye eden İmamoğlu’na, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün de eşlik etti. İmamoğlu, ilk ziyaretini Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’a yaptı.

imamoğlu 2 chp.jpeg
Fotoğraf: CHP Basın Ofisi

 

"Ayasofya için protokol gerektirmez, başka zaman da gideriz"

İmamoğlu, gazetecilerin, “Ayasofya ile ilgili bir değerlendirmeniz olacak mı? Davet gelmedi demiştiniz…” sorusuna, şu yanıtı verdi: 

"Ayasofya konusuyla ilgili, salıdan beri, ‘Davetiye geldi, gelmedi’ diye soruluyor. Böyle bir husus, bizim gündemimizde açıkçası çok konuşulsun istemiyorum. Polemik konusu yaratılmak isteniyor. Dün öğlen üstü davetiye özel kaleme ulaştı kargoyla. Keşke telefonla da arasalardı. Ankara’dayız; kurultaydayız. Bu süreç, bir polemik konusu haline getirilmek istense de biz, o tarafında değiliz. Bakın güzel şeyler de olabiliyor; ben, hafta başı Ankara’daydım. İçişleri Bakanı’mız Sayın Soylu’yla beraber Adalar’ın sorununu bir arada çözdük. Sayın Cumhurbaşkanı’mız telefonla katıldı; çözüme katkı sundu. Biz, iş üretmek, çözüm üretmekten yanayız. Kurultaydan dolayı da Ankara’dayım. Ne kadar güzel; Hacı Bayram Veli’ye gideceğiz, Cuma’mızı orada kılacağız. Hacı Bayram Veli, aslında İstanbul’la da bağlantısı olan bir kıymetimiz. 2. Murad’a, Fatih Sultan Mehmet’in babasına, Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul’u fethedeceğini müjdelediği söylenir. Yine Mustafa Kemal Atatürk’ün, TBMM’yi kurmadan önce gidip, dua ettiği ve namaz kıldığı bir yerdir Hacı Bayram Veli. İnanca, ibadethanelere bu maneviyatla bakmak lazım. Ben, böyle bakıyorum. Bir protokol gerektirmez; başka zaman da gideriz. Geçmişte Ayasofya Camii’ne ben gittim. Bunu, bir başkasının bilmesine gerek de yok. Yarın yine gideriz"

"İstanbul'un selatin camileri bizim gözetimimizde"

İmamoğlu, “İstanbul’un selatin camileri, onlarca camisi, bizim gözetimimizde, bizim hizmetimizle halkımızla buluşuyor. En gözbebeğimiz gibi bakıyoruz o kıymetli ata camilerimize, Osmanlı döneminde yapılan kıymetli eserlere. Bu yönü, işin maneviyatı, samimiyet gerektirir ve bu samimiyet, daha doğru bir mesaj ulaştırır topluma. Bu bakımdan biz, Cuma’mızı Hacı Bayram Veli’de kılacağız. Anadolu’nun her yerinde böyle kıymetlerimiz var. Allah, kabul eder inşallah. Ayasofya Camii’yle ilgili de ‘Hayırlısı olsun’ diyelim" dedi.

"Tevfik Göksu'nun kıymetsiz sözcükleri benim muhatabım değil"

"Tevfik Göksu ne söylediğini çok bilen bir arkadaşımız değil, onun için kıymetsiz sözcükleri benim muhatabım değil. Keşke belediye başkanlığı yapsa. Üzülüyorum ona. Onun için cevap verebileceğim bir ifade değil. Allah yardımcısı olsun"

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU