Eski Başbakan Tansu Çiller’in oğlu Mert Çiller’e boşanma davası açan eşi: Saçımdan sürükleyerek kafamı duvardan duvara vurdu, kaburgalarımı kırdı

Tansu Çiller’in oğlu Mert Çiller, iki çocuğunun annesi Zeynep Çiller’i dövdüğü iddiasıyla mahkemelik oldu. Zeynep Çiller, iddiasına göre eşi Mert Çiller'den, kaburgaları kırılıncaya kadar dayak yedi

Zeynep Çiller eşi Mert Çiller'e boşanma davası açtı / Fotoğraf: Sözcü

Eski başbakanlardan Tansu Çiller'in oğlu Mert Çiller, iki çocuğunun annesi Zeynep Çiller'i dövdüğü iddiasıyla mahkemelik oldu. Kaburgaları kırılıncaya kadar dayak yediğini iddia eden Zeynep Çiller, Mert Çiller'e boşanma davası açarak çocuklarının velayetini istedi.

Onur kırıcı davranış, şiddetli geçimsizlik, evlilik birliğinin temelden sarsılması gerekçeleriyle boşanma davası açan Zeynep Çiller, Mert Çiller'den 10 milyon TL tazminat, çocukları ve kendi için de aylık 300 bin TL nafaka istedi.

Sözcü'den Hayati Arıgan'ın haberine göre, Aile Mahkemesi Mert Çiller hakkında evden uzaklaştırma ve Zeynep Çiller’e yaklaşmama cezası verdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Zeynep Çiller ve iki çocuğu sokakta kaldı

Çiftin oturduğu İstinye'deki lüks dairenin sahibi Tansu Çiller, mahkemenin evi Zeynep Çiller'in kullanımına vermesinin ardından tahliye davası açtı. 

Tansu Çiller mahkemeden aldığı jet tahliye kararı ile mahkemenin Zeynep Çiller'in kullanımına verdiği evi boşalttırdı. Zeynep Çiller ve iki çocuğu sokakta kaldı.

Mert Çiller ile 11 yıldır evli olan Zeynep Çiller avukatları Kezban Hatemi ve Nezihe Hıdıroğlu aracılığıyla İstanbul Aile Mahkemesi'ne boşanma davası açtı.

Dava dilekçesinde Zeynep Çiller'in iddiaları anlatıld.

Her fırsatta şiddet uyguluyor

Bir buçuk yıllık flört döneminden sonra Zeynep ve Mert Çiller 16 Kasım 2009'da evlendi. Çiftin bu evlilikten bugün 10 ve 5 yaşlarında bir kız ve oğlu oldu. Son dönemlerde iddiaya göre Mert Çiller'in, aşırı alkol tüketimi ve uyuşturucu kullanması nedeniyle öfkesini kontrol edemeyip kendini kaybederek her fırsatta Zeynep Çiller'e şiddet uygulamaya başladı.

Kafasını duvardan duvara vurdu

5 Mayıs'ta Mert Çiller aile konutunda çocuklarının gözü önünde Zeynep Çiller'e şiddet uygulamasının ardından çift karakolluk oldu. İddiaya göre Mert Çiller hiçbir neden yokken Zeynep Çiller'i saçından sürükleyerek kafasını duvardan duvara vurdu. 

Evdeki eşyaları kırmaya başladı. Zeynep Çiller çocuklarını alarak komşularına sığındı. Komşuların 155 Polis İmdat hattını araması üzerine Zeynep Çiller şikayetçi oldu. Eve gelen polisler tutanak tutarak Zeynep Çiller'i muayene için hastaneye götüreceklerini belirtti.

"Tansu Çiller'den 'Şikâyetinden vazgeç' tehdidi" iddiası

Bu sırada eski başbakanlardan Tansu Çiller avukatı ile birlikte aile konutuna gelerek iddiaya göre polislerin işlem yapmasını engellemeye çalıştı. Tansu Çiller, Zeynep Çiller'in şikayetçi olması durumunda ‘Çocuklarını bir daha göremezsin' şeklinde tehdit ettiği boşanma dilekçesinde yer aldı. Çocuklarını üst kat komşusuna emanet eden Zeynep Çiller, polislerle birlikte İstinye Devlet Hastanesi'ne giderek darp raporu aldı.

 

Independent Türkçe, Sözcü
 

DAHA FAZLA HABER OKU