Rusya lideri Putin, Yunanistan Başbakanı Miçotakis ile Ayasofya ve Libya'yı görüştü

Atina, Türkiye'nin Ayasofya'nın statüsünü değiştirmesini "tüm Ortodoks Hristyan dünyası için bir meydan okuma" olarak değerlendirdi

Fotoğraf: AFP

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Yunanistan Başbakanlık ofisinden yapılan açıklamada, Putin ve Miçotakis'in dün akşamki telefon görüşmesinde Ayasofya'nın camiye dönüştürülmesi ve Libya'daki meseleleri ele aldığı bildirildi.

Açıklamada, "Görüşme sırasında ikili ilişkiler, Doğu Akdeniz ile bölgedeki genel durum ve tüm Ortodoks alemi için sorun olan Ayasofya'nın camiye dönüştürülmesi konuları ele alındı" ifadelerine yer verildi.

Atina, Türkiye'nin Ayasofya'nın statüsünü değiştirmesini "tüm Ortodoks Hristyan dünyası için bir meydan okuma" olarak değerlendirdi.

Görüşmeye ilişkin Kremlin'den yapılan açıklamada, "Dünya mirasının bu eşsiz simgesel yapısının olağanüstü kültürel, tarihi ve manevi önemi, tüm insanlığın mirası, barış ve uyumun sembolü olarak korunmasının önemine değinildi" ifadeleri yer aldı.

Kremlin, Rusya ve Yunanistan liderlerinin Libya ve Doğu Akdeniz'deki durum da dahil olmak üzere birçok bölgesel konuyu ele aldığını aktardı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU