George R. R. Martin, Kış Rüzgarları'nın yarısına gelirken bölüm başlıkları sosyal medyada ilgi konusu oldu

Bir önceki kitap Ejderhaların Dansı 73 bölümden oluşuyordu

Kısa süre önce Kış Rüzgarları'nın Daenerys'in ejderhalarına dair sorunları da çözeceği aktarılmıştı (AP)

Game of Thrones’un yazarı George R. R. Martin, merakla beklenen kitabı Kış Rüzgarları’nın yazım sürecine dair yeni gelişmeleri paylaştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Express'in haberine göre Martin’in epik fantezi dizisi Buz ve Ateşin Şarkısı (A song of Ice and Fire) serisinin son kitabı Kış Rüzgarları’nın nihayet gelecek yıl yayımlaması bekleniyor. Kış Rüzgarları, serinin en son yayımlanan kitabı Ejderhaların Dansı’ndan (A Dance with Dragons) yaklaşık 10 yıl sonra çıkmış olacak.

71 yaşındaki Martin, kitabına dair paylaştığı son gelişmede bir haftada etkileyici üç bölüm yazmayı başardığını söyledi.

Gelişmeleri blogundan paylaşan Martin şu ifadeleri kullandı:

Yazma süreci zor. Yine de çok geç oldu. Geçen hafta üç bölüm daha tamamlandı. Ve daha birçok konuda ilerleme kaydedildi. Yine de katedilmesi gereken epey yol var. Çok heyecanlanmayın.

Bir haftada üç bölüm bitirmiş olmak fazlasıyla etkileyici olsa da Martin, kitabın bitmesi için hala pek çok şeyin yapılması gerektiğini de belirtiyor.

Öte yandan Buz ve Ateşin Şarkısı epik serisinin uzmanlarından Brynden B. Fish ise yazarın paylaştığı gelişme üzerine şu ana kadar kaç tane bölümün tamamlanmış olabileceğine dair bir dizi paylaşımda bulundu.

 

 

Martin’in son paylaşımının ardından Fish, “George R. R. Martin, 2016’da ‘düzinelerce’ bölümü bitirdiğini söylemişti. Bu yüzden en azından 24 bölüm söz konusu. Geçen ay 6 bölümün daha eklendiğini öğrendik. Böylece 30 bölüm doğrulandı. Daha fazlasının olduğundan eminim. Aslında daha fazla olduğunu ‘biliyorum’” dedi. Fish ayrıca şu ana kadar doğrulanan bölümleri alt alta sıralayarak fikir yürüttü.

 

 

Giriş ve sonuç bölümleriyle Ejderhaların Dansı, 73 bölümden oluşuyordu. Yine de bu hesaba göre Martin’in kitabını neredeyse yarıladığını düşünmek mümkün. Yazarın Kış Rüzgarları’nın ardından Dunk ile Egg’in Hikayeleri’ni kaleme alacağı biliniyor.

 

 

Öte yandan Game of Thrones’dan önceki olayları konu alması planlanan Aşk ve Kan kitabından uyarlanacak dizinin tam olarak nereden başlayacağına dair de tahminler yürütülmeye başladı. Targaryen ailesini ele alan kitap esasen Targaryen Fethi bölümüyle başlıyor ve I. Aegon’un oğulları I. Aenys ve I. Maegor’a odaklanıyor.

Bununla birlikte detaylar henüz doğrulanmamış olsa da, bahsi geçen dizinin I. Aegon’un fethinden önce Dragonstone’da yaşananları anlatarak başlaması muhtemel görünüyor. 

 

Independent Türkçe, Express

DAHA FAZLA HABER OKU