Yeni Şafak yazarı: Perinçek fabrika ayarlarına döndü

"TSK’ya sızmış FETÖ’cü hainleri normal asker olarak görmesi ve ifade etmesi Perinçek’in geçmişindeki hatalardan kurtulamadığının veya takiye yaptığının işaretlerini taşıyor sanki"

Fotoğraf: AA

Yeni Şafak gazetesi yazarlarından Bülent Orakoğlu, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek için “fabrika ayarlarına döndü” dedi.

Orakoğlu, bugünkü köşe yazısında Perinçek’e dair geçmişte yaptığı yorumları hatırlattı:

20 Mayıs 2019 tarihli “İyi Polis Kötü Polis” başlıklı yazımda Devlet Bahçeli’nin sert açıklaması ve karşı koymasına rağmen Perinçek’in bu kez de AK Parti’nin kendi mevzilerine geldiği iddiasını uzun zamandan beri dillendirdiğini açıklamıştım. Son aylarda Perinçek’te görülen olumlu görüşler şüphesiz şahsım başta olmak üzere kamuoyunda şüphe ile karşılanmıştı. Perinçek 30 yıl önceki görüşlerinin değiştiğini, eleştirildiği birçok konuda hata yaptığını kabul ediyordu. Ancak 15 Temmuz’da Türkiye’yi işgale zemin hazırlama kalkışmasındaki yanlış tespitler ve devamlı kendini öne çıkaran açıklamaları şüphesiz kamuoyunu tatmin etmediği gibi kafaları da karıştırıyordu.

Yeni Şafak yazarı, Ayasofya’nın cami olarak açılmasının “Perinçek’i fabrika ayarlarına döndürdüğünü” savundu:

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tarihi Ayasofya kararı sonrasında Perinçek fabrika ayarlarına döndü. Türkiye’nin iyi yönetilmediğini ve iflasın içinde olduğu tezini dillendirmeye başladı. Perinçek açıklamalarıyla resmen 15 Temmuz kalkışmasında onlarca şehit veren Polis Teşkilatı’nı, şehitlerimizi, gazilerimizi rencide etti. TSK’ya sızmış FETÖ’cü hainleri normal asker olarak görmesi ve ifade etmesi Perinçek’in geçmişindeki hatalardan kurtulamadığının veya takiye yaptığının işaretlerini taşıyor sanki!

 

Yeni Şafak, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU