İstanbul’da polise silahlı saldırı: 1 şehit, 1 yaralı

Bağcılar’da takip edilen şüpheliler polise ateş etti. Bir polis şehit olurken birisi de yaralandı

Fotoğraf: AA

İstanbul’da Bağcılar Yüzyıl Mahallesi 2136 Sokak’tapolisi silahlı saldırı düzenlendi.

İddiaya göre, bir aracı takip eden ilçe narkotimlerine bağlı sivil ekiplere şüpheliler ateş etmeye başladı. Bir polis memuru göğsünden, bir polis memuru da kolundan yaralandı. Hastaneye kaldırılan polislerden Erkan Gökteke kurtarılmayalarak şehit oldu. Kolundan yaralanan Yunus Nacar'ın ise hayati tehlikesinin olmadığı öğrenildi. 

Saldırının ardından çok sayıda polis bölgeye sevk edildi. Polis helikopteri de havadan destek için bölgeye gönderildi.

Yapılan çalışmada, polis memurları Erkan Gökteke ve Yunus Nacar'ı vurduğu iddia edilen üç şüpheli yakalandı.

Gözaltına alınan şüpheliler, Serdar B. (19), O.I. (17) ve A.A. (17)  emniyete götürüldü. Şüphelilerin araçlarına yapılan aramalarda üç tabanca ele geçirildi.

Valilik 3 kişi yakalandı, 1 kişi aranıyor

Bu arada İstanbul Valiliği'nden saldırıyla ilgili açıklama yapıldı. Açıklama, "Bağcılar Yüzyıl Mahallesinde İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerimizce; başta hırsızlık, yankesicilik ve uyuşturucu satıcılığı olmak üzere 75'ten fazla suç kaydı bulunan bir firarinin yakalanması için yapılan çalışmalar sırasında, Narkotim ekibimize düzenlenen silahlı saldırı sonucu 2 polis memurumuz yaralanmıştır. 112 Acil Sağlık ekiplerimizce hastaneye sevk edilen Bağcılar İlçe Araştırma Amirliği Narko Timlerde görevli polis memuru Erkan Gökteke, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybederek şehit olmuş, kolundan yaralanan polis memurumuz Yunus Nacar'ın tedavisi devam etmektedir" denildi. Açıklamada şu bilgilere de yer verildi:

Olay yerine sevk edilen ekiplerimizce görevli polis memurlarına silahlı saldırıda bulunan şüpheli S.B olayda kullandığı silahla birlikte yakalanmıştır.  Olayla ilgili olarak şüpheli O.I. ve K.A. adlı şüpheliler bir adet silahla birlikte yakalanmış, firari şüpheli R.B'nin yakalanması için geniş çaplı operasyon başlatılmıştır.  Olayda kullanılan biri pompalı tüfek olmak üzere 3 silah ele geçirilmiştir

 

Independent Türkçe, ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU