Bahçeli: 15 Temmuz Gezi kalkışmasının bir devamı, 6-8 Ekim olaylarının bir etabıdır

MHP lideri Devlet Bahçeli, 15 Temmuz darbe girişiminin 4. yıldönümü dolayısıyla paylaştığı mesajda, "Hiçbir milli meselede adam gibi duramayan, dik duruş gösteremeyen Kılıçdaroğlu tutsaktır, sarsaktır" dedi

Fotoğraf: AA

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 15 Temmuz 2016 darbe girişimi dolayısıyla paylaştığı mesajda, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yüklendi.

Bahçeli, "Devamlı kriz siyasetine oynayan, demokrasi maskesiyle millet ve devlet aleyhine ilişki ve irtibat hatları kuran CHP’nin, İP’in, HDP’nin ve diğer yedeklerin bu çarpıcı gerçekleri gözardı etmesi fahiş bir savrulmadır" sözlerini kullandı.

"Kılıçdaroğlu’nun bugünkü grup konuşmasında seviyesizliğin ve yüzsüzlüğün girdabına düşerek partimizi suçlayıcı ifadeler kullanması bu savrulmayı denetimsiz sürüklenmeye çevirmiştir" diyen Bahçeli, şöyle devam etti:

"CHP Genel Başkanı bir kez daha yaş tahtaya basmış, utanmadan sıkılmadan fitneyi pusula haline getirmiştir.
Hiçbir milli meselede adam gibi duramayan, dik duruş gösteremeyen Kılıçdaroğlu tutsaktır, sarsaktır"

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kılıçdaroğlu, bugünkü basın toplantısında, MHP’nin ‘çoklu baro’ düzenlemesine ‘evet’ oyu vermesini eleştirerek, "Beni şaşırtan Sayın Devlet Bahçeli oldu. Partinin sempatizan ve üyelerine bir şey demiyorum. AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, “Bu yasa geçtiğinde PKK, FETÖ baro kurarlarmış, kursunlar arkadaş” dedi. Peki nasıl oluyor da MHP bu teklife evet oyu veriyor. Vatanı bölmek değil, birleştirmek esastır" ifadelerini kullanmıştı.

"15 Temmuz Gezi ve 6-8 Ekim olaylarının devamıdır"

Bahçeli, açıklamasında "15 Temmuz 2016 gecesi uzun asırlar boyunca milli hafızalardan çıkmayacak vahim hadiselere, vandal saldırılara, vahşet dolu teşebbüs ve tertiplere sahne olmuştur" ifadeleriyle başladı.

15 Temmuz darbe girişiminin Gezi Parkı kalkışması ve 6-8 Ekim olaylarının devamı olduğunu söyleyen MHP lideri, "Hem içerden hem de dışardan siyasi, ekonomik ve diplomatik dayatmalar kanalıyla ağır operasyonlara uğrayan ülkemizin 15 Temmuz’da iç kargaşa ve kaosa düşmesi, hatta bölünerek devrilmesi amaçlanmıştır" dedi.

15 Temmuz'un her şeyden önce "terörist darbe kalkışması" olduğunu söyleyen Bahçeli, "FETÖ on yıllar boyunca devlete sızarak yerleşmiş, stratejik ve kritik mevkilere takiye ile yığınak yapmıştır" dedi.

"Ayasofya Camii'nin açılmasını hazmedemeyenler Ortodoks Kilisesi'nin kapısında gıyaben nöbete giren aymaz ve ahlaksızlardır"

Bahçeli, Ayasofya'nın ibadete açılmasına ilişkin, "Ayasofya Camii’nin ibadete açılma kararından sonra akıl tutulması, ahlak dağılması, mensubiyet bölünmesi yaşayan siyasilerin, kalem sahiplerinin, köşe yazarlarının ve sözde akademisyenlerin hal-i pürmelali kepazeliktir" sözlerini kullandı.

"Atatürk bizimdir, Fatih de bizimdir"

MHP lideri, şunları söyledi:

"Kiliseler Birliği’nin temsilcisi gibi konuşanlar, Rusya’dan Yunanistan’a ABD’den diğer AB ülkelere kadar Türk milletinin egemenlik ve inanç haklarını karalamaya niyetlenmiş çevrelerin ülke içindeki ajanı ve acentesi gibi davrananlar bir defa ayıplı bir teslimiyetçiliğin dibindedir. Ayasofya Camii’nin açılmasını hazmedemeyenler Ortodoks Kilisesi’nin kapısında gıyaben nöbete giren aymaz ve ahlaksızlardır."

"Atatürk bizimdir, Fatih de bizimdir. İkisi arasına nifak eken kesinlikle bizden değildir" diyen Bahçeli, "CHP bunun aksi istikametinde falsolu ve defolu bir siyaset anlayışına gömülmüştür. İP de aynı kulvarda bir ileri iki geri yol almaktadır" sözleriyle CHP ve İYİ Parti'ye yüklendi.

Bahçeli, "15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi Günü’nde, Ayasofya Camii’mizin ibadete açılmasını bir FETÖ projesi görenlerin kripto damarın içine gizlenmiş kopuklar olduğunu herkesin bilmesinde yarar vardır" diye devam etti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU