BM'den Azerbaycan ve Ermenistan'a çatışmalara son verme çağrısı

BM Genel Sekreteri Guterres, Azerbaycan-Ermenistan sınırında yaşanan çatışmanın ardından söz konusu tehlikeli duruma ve uzun süredir devam eden Karabağ sorununa barışçıl ve müzakere edilmiş bir çözüm için destek olma önerisini yineledi

Fotoğraf: AA

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Azerbaycan-Ermenistan sınırında yaşanan çatışmalara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Sözcüsü Stephane Dujarric aracılığıyla açıklama yapan Guterres, Azerbaycan-Ermenistan sınırında ağır silahlarla yapılan ve ölümle sonuçlanan çatışmalardan duyduğu endişeyi dile getirerek, her iki ülkeye de çatışmalara son verme, gerginliği azaltma ve provokatif söylemlerden kaçınma çağrısında bulundu.

Guterres, söz konusu tehlikeli duruma ve uzun süredir devam eden Karabağ sorununa barışçıl ve müzakere edilmiş bir çözüm için destek olma önerisini yineledi.

Azerbaycan ve Ermenistan arasında çatışma

Ermenistan ordusu, pazar günü sınırın Tovuz bölgesinde Azerbaycan mevzilerine top atışları da dahil saldırı girişiminde bulunmuş, Azerbaycan ordusunun karşılık vermesi üzerine kayıp vererek geri çekilmişti.

Çatışmada, Azerbaycan ordusundan 1'i üsteğmen 4 asker hayatını kaybetmiş, 4 asker de yaralanmıştı.Azerbaycan ordusu da Ermenistan ordusuna ait mevzileri, askeri radar istasyonunu, araç depolarını, tank ve zırhlı araçları vurmuştu.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU