Polonya polisi hayvanat bahçesine vermeyi reddettiği pumasıyla ormana kaçan eski askeri arıyor

Polonya'da 6 yıldır evinde beslediği pumasının hayvanat bahçesine teslim edilmesi kararına direnen bir adam hayvanla birlikte 4 gündür ormanda saklanıyor

Myslowice kasabası beklediye başkanı Dariusz Wojtowicz Kamil S. adlı eski askerin ve Nubia adlı pumasının fotoğraflarını yayımladı (Darius Wojtowicz / Facebook)

Polonya polisi, evinde beslediği pumayı hayvanat bahçesine vermeyi reddedip hayvanla birlikte ormana kaçan eski askeri arıyor.

Adı Kamil Stanek olarak açıklanan ve Afganistan'da görev yapmış eski bir asker olan adamı yaklaşık 200 polisi 4 gündür aradığı belirtildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ülkenin batısındaki Poznan Hayvanat Bahçesi'nin müdürü Ewa Zgrabczynska "Bu kucaklayabileceğiniz bir oyuncak değil. Dünyadaki en tehlikeli hayvanlardan biri ve insanların yaşamına yönelik ciddi bir tehdit oluşturabilir" dedi.

Hayvanat bahçesi yetkililerini bıçakla tehdit etti

Polonya'da tehlikeli hayvanları evde beslemek yasak. Bu nedenle bir mahkeme, adama 6 yıldır evinde baktığı Nubia adlı pumayı hayavanat bahçesine teslim etmesi emrini verdi.

Ancak Stanek cuma günü ülkenin güneyindeki evine gelen hayavanat bahçesi yetkililerini önce bir bıçakla tehdit etti ardında da tasmaya bağladığı pumayla birlikte ormana kaçtı.

Gazeta Wyborcza gazetesi adamın pumayı 6 yıl önce Çekya'da satın aldığını ve o zamandan beri evinde beslediğini duyurdu.

Belediye başkanı arka çıktı

AFP'ye açıklama yapan polsi yetkilisi Tomasz Grabos operasyonların sürdüğünü söylerken adamın yaşadığı Myslowice kasabasının belediye başkanı Dariusz Wojtowicz eski askere arka çıktı.

Wojtowicz, "Hayvana olan sevgisi ve acımasız mahkeme kararı onu kaçmaya zorladı. Ormanda saklanıyor. Belki birileri bu vakaya daha insani bir açıdan bakabilir" dedi.

Stanek'in puma Nubia ile birlikte yemek yiyip oynadığını gösteren çok sayıda videonun yer aldığı YouTube kanalının 1 milyondan fazla takipçisi bulunuyor.

 

Independent Türkçe, AFP

DAHA FAZLA HABER OKU