Yürüyüş yolu yakınlarındaki insan cesediyle beslenen üç puma öldürüldü

Yetkililer, 'anormal' davranışın dağ aslanlarının (puma) 'kamu güvenliği için açık ve yakın bir tehlike' teşkil ettiği anlamına geldiğini söyledi

Puma ya da diğer adıyla dağ aslanı, Kuzey ve Güney Amerika'da yaşayan,  kedigiller familyasından yırtıcı bir hayvan türüdür (AP)

Popüler bir yürüyüş yolu yakınlarında insan kalıntılarıyla beslendiği tespit edilen üç dağ aslanı, Arizonalı yetkililer tarafından öldürüldü.

Arizona Av Hayvanı ve Balık Departmanı (AGFD) yaptığı açıklamada kurbanı pumaların öldürmediğini düşündüklerini ancak cesedin kalıntılarını kaldırmaya çalışan görevlilerden çekinmeyen dağ aslanlarının halk için tehlikeli kabul edildiğini belirtti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bir pataloji uzmanı ve Pima Bölge Şerif Dairesi, Pima Kanyonu'ndaki yürüyüş yolunda salı günü kalıntıları bulunan kişinin kimliğini ve ölüm nedenini belirlemeye çalışıyor.

Tucscon şehrinin yanındaki Coronado Ulusal Ormanı'nda bulunan bölge, yetkililer dağ aslanlarını başarısızca tuzağa düşürmeye çalışırken bir günlüğüne kapatıldı.

Lemmon Dağı eteklerindeki yürüyüş yolu, hayvanların öldürülmesi sonrası çarşamba günü yeniden açıldı.

AFGD'nin bölge sorumlusu Raul Vega, yerel haber kanalı KGUN'ye pumaların "kamu güvenliği için açık ve yakın bir tehlike" olduğunu söyledi.

Vega şunları ekledi:

Dağ aslanları normalde leşçil değildir. Bir dağ aslanının insan kalıntılarıyla beslenmesi anormal bir davranış. Bunu yapan hayvanların gelecekte bir insana saldırma olasılığı daha yüksek. Ayrıca, bunu popüler bir yürüyüş yolunun 45 metre uzağında, evlerden görülebilecek bir mesafede yaptılar ve defaatle görevlilere tepki vermekten çekinmediler.

Departman, dağ aslanlarının nasıl öldürüldüğü hakkında detay vermedi ama hayvanların cesetlerinin, ölen kişinin soruşturmasında kanıt olabileceği için saklandığını söyledi.

Bulunan kişinin kalıntıları üzerinde dün otopsi yapıldı.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world/americas/

Independent Türkçe için çeviren: Ata Türkoğlu

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU