Maçoğlu: İlimizde yapılan ihale iptal edildi fakat 767 dağ keçisinin öldürülmesine dair ihaleler duruyor

Tunceli Belediye Başkanı Maçoğlu, ihalelere tepki gösterirken avcılığın spor faaliyeti olmaktan çıkarılması gerektiğini ifade etti

Fotoğraf: AA

Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın kentteki 17 dağ keçisinin avlanmasına yönelik açtığı ihaleyi iptal edilmesi kararını değerlendirdi.

Maçoğlu, "Avcılığa dair ilimizde yapılan ihale iptal edildi. Fakat ülke genelinde 767 dağ keçisinin öldürülmesine dair ihaleler duruyor" dedi. 

Maçoğlu Twitter’dan dağ keçilerine dair bir tweet paylaştı.

Tunceli'deki ihalenin iptal edildiğini anımsatan Maçoğlu, "Fakat ülke genelinde 767 dağ keçisinin öldürülmesine dair ihaleler duruyor. Doğanın, canlıların yaşam hakkını yok saymak ve buna modern avcılık adı altında kılıf uydurmak savunulamaz" dedi. 

Maçoğlu, hayvanların yaşam hakkına dair yapılan bütün ihalelerin iptal edilmesi gerektiğini ve avcılığın spor faaliyeti olmaktan çıkarılması gerektiğini ifade etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İhale iptal edildi

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, Tunceli'de dağ keçilerinin avlanabilmesi için açılan ihalenin iptal edildiğini duyurdu.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Bilindiği üzere dünyanın birçok ülkesinde avcılık faaliyeti yürütülmektedir. Ülkemizde de bilimsel yönden envanteri yapılmış olan yaban keçileri popülasyonu içerisinde bulunan yaşlı erkek bireylerin bir kısmının avına avcılık kapsamında izin verilmektedir. Tunceli’de bilimsel metotlarla envanteri yapılan ve 13.07.2020 tarihinde 4915 Sayılı Kara Avcılığı Kanunu çerçevesinde ihalesi yapılması hedeflenen yaban keçisi ihalesine yönelik sosyal, inanç, kaçak avcılık, yaban keçisi popülasyonu ve güvenlik açısından yerinde inceleme yapılarak bir rapor hazırlanması uygun görülmüştür. Bu nedenle 13.07.2020 tarihinde yapılacak olan ihale iptal edilmiş olup hazırlanacak rapor sonucuna göre hareket edilecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU