Annesi, kardeşi ve eşine yardım derneği aracılığıyla para aktardığı iddia edilen Trudeau hakkında soruşturma çağrısı

Annesi, kardeşi ve eşine yardım derneği aracılığıyla para aktardığı iddia edilen Trudeau hakkında soruşturma çağrısı

Trudeau geçen ay, Kanada'nın tüm kurumlarında sistematik ırkçılık sorunu olduğunu söylemişti (AFP)

Kanada Başbakanı Justin Trudeau, aile üyelerinin dernek bağlantıları nedeniyle soruşturma çağrılarıyla karşı karşıya kaldı.

Trudeau’nun siyasi rakipleri, hükümetin kısa süre önce önemli bir sözleşme imzaladığı bir yardım kuruluşunun, başbakanın aile üyelerine binlerce dolar ödediği ortaya çıkınca soruşturma çağrısında bulundu.

Çokuluslu yardım kuruluşu WE Charity, perşembe yapılan açıklamada, Trudeau’nun eşi, annesi ve erkek kardeşine ödeme yapıldığını doğrulamıştı. Açıklamada bu ödemenin, Trudeau ailesinin yardım etkinliklerine yıllardır süren katılımı için yapıldığı ifade edilmişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Muhafazakar parlamenter Michael Barrett cuma günkü açıklamasında, “Bu olay, polis soruşturması gerektiriyor” dedi. Barrett’e göre meslektaşları da polisin Kanada’nın çıkar çatışması yasalarının çiğnenip çiğnenmediğini soruşturması için “yeterli dayanak” olduğuna inanıyor.

Başbakanlıktan yapılan açıklamada ise Trudeau’nun akrabalarının, çeşitli kuruluşlarla ilişki içinde olduğu ve bunları yalnızca kişisel sebeplerle desteklediği ifade edildi.

Öte yandan ailenin bu yardım kuruluşuyla ilişkisinin sorgulanması, 900 milyon dolarlık bir öğrenci çalışma programı için haziranda hükümetle yapılan anlaşmadan kaynaklanıyor.

Söz konusu anlaşma kapsamında yardım kuruluşuna en az 19,5 milyon Kanada doları ödenecekti.

Ancak The Guardian’ın haberine göre, tartışmaların ardından, hükümet ve WE Charity, sözleşmenin iptalinin 3 Temmuz'da “karşılıklı olarak kabul edildiğini” açıkladı.


Independent Türkçe, The Guardian

DAHA FAZLA HABER OKU