CHP'li belediyeler ve HDP'li Kars belediyesi kutlamalarda havai fişek kullanmayacak

Belediyeler, Sakarya'nın Hendek ilçesindeki havai fişek fabrikasında yaşanan ve 6 işçiye mezar olan patlamanın ardından, havai fişek kullanımına son verdiklerini duyurdu

Fotoğraf: Pixabay

Sakarya'nın Hendek ilçesinde havai fişek fabrikasında yaşanan patlamanın ardından, bazı CHP'li belediyeler ile, HDP'li Kars Belediyesi kutlama törenlerinde havai fişek kullanımından vazgeçtiklerini duyurdu.

İstanbul'daki CHP'li ilçe belediyelerinin yanı sıra, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Ankara Büyükşehir Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ülke genelinde çok sayıda CHP'li ilçe belediyesinin havai fişek kullanımını sonlandırdığı öğrenildi.

İmamoğlu: Bundan sonra havai fişek görünce aklımıza Sakarya gelecek

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, gazeteci Candaş Tolga Işık'la bir telefon görüşmesi yaptığını ve İmamoğlu'nun kendisine şunları söylediğini aktardı:

Bundan sonra havai fişek görünce aklımıza Sakarya gelecek. Öyle bir acı ki bu hiç kimsenin görmek isteyeceğini de sanmıyorum. Bizim için de bitmiştir. Artık İstanbul'da kullanmayacağız.

Bilgen: Bizim zevkimiz için...

HDP'li Kars Belediyesi Başkanı Ayhan Bilgen de, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Kullanmadık, kullanılmasını eleştirdik, kullanmayacağımızı ifade ettik. Bizim zevkimiz için hiçbir canlının ölümüne izin veremezdik" dedi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU