Soylu: Hendek'teki fabrikanın çalışma izni iptal olacak, kimin ihmali varsa gereği yapılacak

Hendek'teki fabrikanın tahliye çalışamaları sırasında yaşanan patlamada 3 kişi hayatını kaybetmiş, 6 kişi de yaralanmıştı

Fotoğraf: AA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sakarya'nın Hendek ilçesinde patlayan havai fişek fabrikasında kalan mühimmatı tahliye eden ekiplerin çalışmaları sırasında yeninden yaşanan patlamayla ilgili açıklama yaptı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Burada kimin en ufak bir ihmali söz konusuysa herkes bilmelidir ki bunun gereği yerine getirilecektir." diyen Soylu, fabrikanın çalışma izniyle ilgili ise şunları söyledi:

Bu fabrikanın buradaki çalışma iznini Sakarya Valiliği ilk önce askıya alacak ardından da iptal işlemlerini gerçekleştirecek.

3 kişinin hayatını kaybettiği, 6 kişinin ise hastanedeki tedavilerinin devam ettiğini ifade eden Soylu, "Burada iki türlü patlayıcı var. Birincisi depolarda var olan patlayıcılar. Depolarda var olan ve soğutulan patlayıcılar henüz oradalar. Esas ortak noktada olan ve bizim tahmini 16,5 ton olarak söylediğimiz patlayıcının 15 tonu patlatılmıştı. Bugün, yarın en geç tamamlanacaktı böyle bir olayla karşı karşıya kaldık. Diğer patlayıcılar oradaki depolarda hala." diye konuştu.


Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU