Çalışkan'dan sonra İstanbul'da 40 emniyet müdürünün görev yeri değişti

EGM'nin 627 emniyet müdürü ve amirini kapsayan yer değiştirme ve atamalarla İstanbul Emniyeti'nin kritik şubelerinin şefleri değişti

Mustafa Çalışkan, Haziran ayında Emniyet Genel Müdür Yardımcılığına atanmıştı / Fotoğraf: İstanbul Emniyet Müdürlüğü

Emniyet Genel Müdürlüğü’nde (EGM) görevli 627 emniyet müdürü ve emniyet amirini kapsayan atama ve yer değiştirmenin ayrıntıları netleşti.

İstanbul Emniyeti’nin kritik şubelerinde de değişikliğe gidildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde İl Emniyet Müdür Yardımcısı olarak görev yapan 15 müdür yardımcısının çeşitli illere tayini çıktı.

3 müdür yardımcısı ise Polis Meslek Yüksek Okulu ve Polis Eğitim Merkezi'nde görevlendirildi. 

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün 12 şube ve 9 ilçe müdürlüğünde görev yapan 21 müdürünün çeşitli illere tayini çıktı.

Bir şube müdürünün ise Polis Eğitim Merkezi'nde görev alacağı öğrenildi. 

Değişiklikle geçtiğimiz ay Emniyet Genel Müdür Yardımcılığı'na atanan eski İstanbul İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan'ın kurduğu müdür ekibinin farklı görevlere gönderilmesi dikkati çekti.

Önemli şubelerin müdürleri değişti

İstanbul Emniyeti'nde, Mali Suçlarla Mücadele, İstihbarat, Siber Suçlarla Mücadele ve Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüklerini artık farklı isimler yürütecek.

Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Furkan Sezer Kilis'e, İstihbarat Şube Müdürü İlker Küçükhıdır, İstanbul Adile Sadullah Mermerci Polis Meslek Yüksekokulu'na, Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünden Sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Faik Ozan Karadağ Diyarbakır'a, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Oktay Çelik ise Aksaray'a tayin edildi.

17 Haziran'da İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü'ne Adana Emniyet Müdürü Zafer Aktaş atanmıştı. 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU