"İngiliz tur operatörleri 1 Ağustos’tan itibaren Türkiye pazarına girecek"

İngiltere- Türk Seyahat Acentaları Birliği Başkanı Engin Sertoğlu, 10 Temmuz itibariyle İngiltere’den Türkiye’ye gelecek turistler için herhangi bir karantina şartı aranmayacağını söyledi

Fotoğraf: AA

TÜRSAB TV’nin “Turizme Global Bakış” programına konuk olan İngiltere- Türk Seyahat Acentaları Birliği Başkanı Engin Sertoğlu, Türkiye ile İngiltere arası gidiş-dönüşlerde karantina şartlarının ortadan kalktığını söyledi. 

Sertoğlu, “Bu demek oluyor ki 10 Temmuz itibariyle İngiltere’den Türkiye’ye gelecek turistler, herhangi bir karantina şartı aranmaksızın Türkiye’ye gelip geri dönüşlerini sağlayabilecekler” dedi. 

İngiliz tur operatörlerinin ve havayolu firmalarının Türkiye planlarını yapmaya başladığını söyleyen Sertoğlu, 1 Ağustos’tan sonra tam kapasite olmasa bile önemli ölçüde pazara giriş yapılacağını aktardı. . 

Türk Hava Yolları’nın (THY) Antalya ve Dalaman’dan Londra Gatwick Havalimanı’na seferleri üçer gün olarak başlattığını hatırlatan Engin Sertoğlu “Dün aldığım bilgiye göre Dalaman uçuşları haftada altı güne çıktı ve Antalya uçuşları, günlük uçuşa çevrildi” dedi. 

Akdeniz çanağında en hassas ve titiz çalışan ülkenin Türkiye olduğunu belirten Sertoğlu, bunu tanıtımlarla duyurduklarını sözlerine ekledi. 

Norveç, İsveç ve Danimarka gibi İskandinav ülkeleriyle, İsviçre’nin İngiltere’ye paralel hareket ettiğini söyleyen Sertoğlu, İngilizlerin İspanya’yı tercih etmesinin ekonomik nedenler olduğunu ancak İspanya’nın hijyen konusunda Türkiye’nin “yanına yanaşamayacağını” aktardı: 
 

Bizde yetişmiş personel sayısı İspanya’dakinden çok daha fazla. İspanya, Doğu Avrupa’dan insan ithal ediyorlar. Kendi işçileri ise çalışmamayı tercih ediyor. Hem salgını gerekçe gösteriyorlar hem de devletin ödeneklerinden vazgeçmek istemiyorlar. Bizim ise çok ciddi şekilde personel fazlamız var. Bir an önce istihdama geçmeliler. 


Sertoğlu, sezonun uzayıp uzamayacağı ile ilgili soruya ise “Bu durum biraz taşıyıcılarla ilgili. Easyjet, Ryanair gibi firmalar uçak arz ederlerse kasıma uzayabilir. THY ve Sunexpress gibi Avrupa’da ciddi oyuncularımız var. Ancak bu şirketlere de devletin desteği şart” yanıtını verdi. 

İngilizlerin golf merakına da değinen Sertoğlu, Belek başta olmak üzere birçok otelin hem yaz hem kış için uygun olduğunu, sezonun uzamasının turizmcileri rahatlatacağını söyledi: 
 

Geçen seneki 1 milyon İngiliz turist sayısını 2020’de yükseltemeyiz ama 2021’de ikiye katlayabiliriz. İngilizler tatillerini bir yıl önceden alırlar. Biz de 2021 için iptal sürelerini uzattık. Kişinin gitmesine bir hafta kalana kadar opsiyonlu rezervasyon imkanı sunduk. 


Programa Londra’dan katılan Voice of America (VOA) Muhabiri Barış Çimen ise British Air Base gibi firmaların 16 Temmuz’dan sonra seferlerine başlayacağını, Easyjet’in de 1 Ağustos’tan itibaren operasyonlarını Manchester üzerinden Dalaman merkezli sürdüreceğini söyledi 


Independent Türkçe 

DAHA FAZLA HABER OKU