Altaylı: Cumhurbaşkanlığı danışmanı, “Feyzioğlu’nun söylediği doğru değil” dedi

Altaylı'nın aktardığına göre danışman, "Sorunu çözmek için girişimde bulunan Sayın Feyzioğlu değil, Sayın Önder Sav’dı. Sayın Feyzioğlu’nun hiçbir girişimi olmadı" dediğini aktardı

Fotoğraf: AA

Habertürk gazetesi yazarı Fatih Altaylı, Cumhurbaşkanlığı’nın Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu’nun açıklamalarını yalanladığını yazdı.

Habertürk televizyonundaki programında Feyzioğlu’nu ağırlayan Altaylı, programdan sonra Cumhurbaşkanlığı tarafından arandığını ve “Metin Bey’in söylediği doğru değil” dediğini aktardı.

Altaylı’nın bugünkü köşesinin ilgili kısmı şöyle:

Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu diyor ki: “Ben de çoklu baroya karşıyım. Türk adaletinin başına gelebilecek en büyük felaketlerden biridir.”
En azından bu konuda kendisini başkan seçen barolarla aynı fikirde.
Ve diyor ki: “Ben bu yanlıştan dönülmesini siyaset ile iyi geçinerek, diyalog kurarak sağlamak istiyordum. Diğer barolar ise diyalogdan yana değildi.”
Ancak görüldüğü kadarıyla diyalog dediği şeyden pek fayda sağlayamamış.
Diyalog dediği aslında monologmuş.
Kendi söylemiş, kendi dinlemiş.
Cumhurbaşkanlığı Sarayı, Feyzioğlu’na pek kulak vermemiş.
Ama o hâlâ diyalogdan yana.
Ve neredeyse tüm baro başkanları kendisine karşı tepkili.
Bu arada yürüyen baro başkanlarının Ankara girişinde zulme uğramalarını kendisinin engellediğini söyledi TBB Başkanı Feyzioğlu.
Program sonrası Cumhurbaşkanlığı danışmanlarından biri aradı.
“Metin Bey’in söylediği doğru değil. Sorunu çözmek için girişimde bulunan Sayın Feyzioğlu değil, Sayın Önder Sav’dı. Sayın Feyzioğlu’nun hiçbir girişimi olmadı. Olduysa da bize ulaşmadı” dedi.

Baro başkanlarının Savunma Yürüyüşü sırasında Ankara'ya 27 saat boyunca alınmamaları gündem olmuştu. Bekleyişin ardından devreye TBB’nin eski başkanlarından Önder Sav girmiş ve baro başkanlarının şehre girişi sağlanmıştı.

 

Habertürk, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU