Durakoğlu “Başkanlar içeri giremiyor” dedi, Feyzioğlu, “Öneriyi kabul etmediler” karşılığını verdi

Durakoğlu Meclis kapısından paylaştığı fotoğrafa, “TBMM komisyonları paydaşlarını çağırarak teklifi olgunlaştırması gerekiyor” yorumunu kaydetti

Fotoğraf: Twitter

TBMM’deki baro düzenlemesine ilişkin teklifin Adalet Komisyonu’ndaki görüşmelerine katılmak isteyen baro başkanları, Meclis’e alınmadığı bildirildi.

İstanbul Baro Başkanı Mehmet Durakoğlu duruma tepki göstererek Twitter’dan “Bu fotoğrafı kimseyle paylaşmayın, ben utanıyorum” ifadelerinin yer aldığı bir fotoğraf paylaştı.

Meclis’e alınmayan baro başkanları Meclis’in Çankaya Kapısı’nda oturmaya başlamıştı.

“Utanıyorum”

Durakoğlu, baro başkanlarının Meclis’in kapısında oturduğu fotoğrafı paylaşarak “Fakültede okuduğuma göre, TBMM komisyonları paydaşlarını çağırarak teklifi olgunlaştırması gerekiyor. İçeride Avukatlık Yasası görüşülüyor. Baro Başkanları içeri giremiyor. Bu fotoğrafı kimseye göstermeyelim. Ben utanıyorum” dedi.

Feyzioğlu: Başkanlar kabul etmediler

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, TBMM kapısında bekleyen baro başkanlarıyla ilgili olarak açıklama yaptı.

Baro başkanlarının bekledikleri durumla ilgili olarak Twitter'dan bir açıklama yapan Feyzioğlu, "Meclis girişindeki baro başkanlarının kendi belirleyecekleri 3 temsilcinin Komisyona katılması için AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan öneri getirdi. Öneri tarafımdan iletildi. Sayın Başkanlar 'Hepimiz gireceğiz üçümüz konuşacağız' karşı önerisini ilettiler ve kabul etmediler" dedi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU