Deneyimli bankacı Can Akın Çağlar İBB'nin yeni genel sekreteri oldu

İBB Genel Sekreteri Yavuz Erkut emekli oldu. Yerine Can Akın Çağlar getirildi. Bir dönem BDDK üyesi de olan Cağlar birçok bankada genel müdürlük yapmıştı

İBB’nin yeni Genel Sekreteri Can Akın Çağlar / Fotoğraf: AA

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Genel Sekreteri değişti. Mevcut genel Sekreter Yavuz Erkut bugün itibariyle emekliye ayrıldı. Erkut’un yerine Can Akın Çağlar atandı

İBB Sözcüsü Murat Ongun Twitter hesabından atamayla ilgili şu bilgileri verdi:

İBB Genel Sekreterimiz Yavuz Erkut 7 Temmuz itibariyle emekli olmuştur. Hizmetleri için Sayın Erkut’a teşekkür ederiz ve aynı yolda beraber yürümeye devam edeceğimizi duyururuz. Yeni Genel Sekreterimiz Can Akın Çağlar olmuştur. Sayın Çağlar’a da yeni görevinde başarılar dileriz.

 

Yeni Genel Sekreter Çağlar da Twitter hesabından bir mesaj paylaştı. Çağlar mesajında “Merhaba, İBB Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu önderliğinde güzel ve kadim İstanbul’umuza en güzel hizmetleri yapmak adına yola çıktık. Her şeyin çok güzel olacağı inancıyla” ifadelerini kullandı.

 

Deneyimli bankacı

 

1962’de Sivas’ta doğan Çağlar, istanbul Üniversitesi'nde bankacılık yüksek lisansının ardından 1985 yılında Hazine Müsteşarlığı’nda Bankalar Yeminli Murakıbı olarak iş yaşamına başladı. 

1995-1997 yılları arasında ABD’de Boston Üniversitesi’nde Finansal Ekonomi alanında master yaptıktan sonra Türkiye’ye dönen çağlar kariyerine Egebank AŞ’de Genel Müdür Yardımcısı ve aynı zamanda Ege Yatırım AŞ’de Genel Müdür olarak devam etti.

1998- 2003 yılları arasında Faisal Finans'ta genel müdürlük yapan Çağlar sonraki 8,5 yıl boyunca T.C. Ziraat Bankası’nda aynı görevi üstlendi.

2011 yılı Temmuz ayında Ziraat Bankası’ndaki görevinden ayrılarak Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu’ na Yönetim Kurulu Üyesi olarak atandı. 6 yıllığına atanılan bu görevden 2014 yılında süresi dolmadan ayrılarak tekrar özel sektöre geçti. BDDK’da Yönetim Kurulu Üyeliği yapanların ayrılmalarından itibaren 2 yıl boyunca herhangi bir bankada görev alamama yasağından dolayı kariyerine sigortacılık sektöründe devam ederek 2014 yılında bir Hollanda şirketi olan Eureko Sigorta AŞ’de Genel Müdür olarak profesyonel yaşamına devam etti.

Mayıs 2019 tarihine kadar 5 yıllık Eureko Sigorta Genel Müdürlüğü süresince Inter-American’ da YK üyesi, Tarsim ve Dask’ta YK üyesi, Sigorta Bilgi Merkezi ve Güvence Fonu YK Başkanlığı yanı sıra sektörün en üst kurumu olan Türkiye Sigorta Birliği Başkanlığı görevlerini üstlendi.

İBB ataması öncesi son görevi Eureko Sigorta AŞ YK Başkanvekilliği olan Çağlar, evli ve üç çocuk babasıdır.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU