İran’da 160 kişi daha hayatını kaybetti, Tahran’da yapılan Kovid-19 taraması test kiti yetersizliği nedeniyle durduruldu

Yeni tip koronavirüs tüm dünyada can almaya devam ediyor. İran’da son 24 saatte virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 160 artarak 11 bin 731’e yükseldi

Tahran'da yapılan Kovid-19 taraması test kiti yetersizliği nedeniyle durduruldu / Fotoğraf: AFP

İran Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Sima Sadat Lari, koronavirüs (Kovid-19) salgınında son 24 saatte ülke genelinde 160 kişinin yaşamını yitirdiğini, 2 bin 613 yeni vaka tespit edildiğini açıkladı.

Lari, böylece salgın kaynaklı toplam can kaybının 11 bin 731'e, vaka sayısının da 243 bin 51'e çıktığını aktardı.

Hastalardan 3 bin 201'inin durumunun ağır olduğunu ifade eden Lari, tedavileri tamamlanan 204 bin 83 kişinin ise taburcu edildiğini belirtti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sözcü Lari, ülkede şu ana kadar yapılan toplam test sayısının da 1 milyon 820 bin 3 olduğu bilgisini paylaştı.

Başkent Tahran’da virüs taraması durduruldu

İran'ın başkenti Tahran'daki Kovid-19 tarama çalışmaları yeterli test kiti bulunmadığı için durduruldu.

İranlı İşçiler Haber Ajansı'na (ILNA) konuşan, Tahran Belediyesi Kriz Önleme ve Yönetim Örgütü Başkanı Rıza Kerimi Muhammedi, "Tarama durduruldu. Oysa, Koronayla Mücadele Komisyonu’nda bu çalışmanın devam etmesi gerektiği bildirilmişti. PCR test kitinin az olduğu söyleniyor. Halbuki bu kit özel hastanelerde mevcut" dedi. 

Tahran Belediyesinin evlerde Kovid-19 tarama çalışmaları yapmak için hazır olduğunu ifade eden Muhammedi, ancak yukarıda belirtilen gerekçelerle bu çalışmayı gerçekleştiremediklerini söyledi.

600 belediye çalışanı virüse yakalandı

Muhammedi ayrıca Kovid-19 vakalarında yaşanan artışa işaret ederek, "Şu ana kadar belediye çalışanlarından yaklaşık 600 kişi Kovid-19'a yakalandı, 10 kişi ise hayatını kaybetti" dedi.

Çin'den dünyaya yayılan Kovid-19, İran'da ilk olarak 19 Şubat'ta Kum kentinde görülmüş, ardından ülkenin tamamına yayılmıştı.

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU