Erdoğan Avrupa Birliği'ne seslendi: Hakkımızı söke söke alacağız

Kovid-19 salgını nedeniyle kapatılan sınırları geri açan AB'nin listeye Türkiye'yi almamasına tepki gösteren Erdoğan, Avrupa Birliği'ni çifte standart uygulamakla suçladı

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Birliği'nin, koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle mart ayında kapattığı dış sınırlarını Türkiye'ye açmamasına tepki gösterdi.

Erdoğan, "Avrupa Birliği'nin şeffaflık sorunu olan ülkeleri Türkiye'nin önüne koyarak uyguladığı çifte standardın gerisindeki niyet açıkça ortadadır" ifadelerini kullandı.

"Türkiye olarak mücadelesiz hiçbir kazanım elde etmedik" diyen cumhurbaşkanı, "Anlaşılan o ki bu süreçte de zaten hakkımız olan hususları mücadele ederek adeta söke söke alacağız" şeklinde konuştu.

"Kimlerin zaafiyeti olduğunu mülteci krizinde ve salgında gördük"

Cumhurbaşkanı, "Sağlıktan ekonomiye, diplomasiden güvenliğe kadar her konuda kendimize güveniyoruz. Bu konuda kimlerin zaafiyeti olduğunu önce mülteci krizinde, sonra salgın döneminde hep birlikte gördük. Gücümüzün haklılığımızdan geldiğini, sonunda mutlaka başarıya ulaşacağımıza inanıyoruz" dedi.

AB, koronavirüs salgını nedeniyle mart ayında kapattığı dış sınırlarını bazı ülkelere açmış, 14 ülkenin yer aldığı listeye Türkiye eklenmemişti.

"Yatırımcıların Türkiye'nin enerjisine, hukukuna güvenmesini sağladık"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından işletmeye alınan 26 farklı şehirde 52 yeni hidroelektrik üretim tesislerinin toplu açılış töreninde konuşan Erdoğan, şunları söyledi:

"Büyük mücadeleler ve çabalar sonucunda sağladığımız güven ortamı enerji yatırımlarımıza da olumlu yönde yansımıştır. Yerli ve uluslararası yatırımcının Türkiye’nin geleceğine, enerjisine, hukukuna güvenmesini sağladık.

Bu kapsamda enerjiye 100 milyar doların üzerinde yatırım yapılmasını temin ettik. Sıvılaştırılmış gaz, yeniden gazlaştırma terminali yanında yer altı doğalgaz depolama tesisleriyle arz istikrarı oluşturduk.

Doğu Akdeniz’de ülkemize karşı kurulan tuzakları yerle bir ettik. Akkuyu Nükleer Güç Santralimizin ilk reaktörünü 2023 yılında devreye alıyoruz."

Törene video konferans yöntemiyle katılan Erdoğan, "Doğu Akdeniz’de ülkemize karşı kurulan tuzakları yerle bir ettik" ifadelerini kullandı.

"Yaygaraları dikkate almayacağız"

"Amacı üzüm yemek değil bağcıyı dövmek olanlara bunları anlatmak mümkün değil" diyen Erdoğan, "Ülkemizin cebinden her yıl dışarıya giden 40-50 milyardan nemalanan fırsatçıların olduğu yaygaraları dikkate almadık, almayacağız" şeklinde konuştu.

Erdoğan, hidroelektrik santrelleriyle ilgili, "Bu tesisler kirli enerji değil, temiz enerji. Benim halkım temiz enerjiden rahatsız olmayacak" açıklamasını yaptı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU