Mısır Fetva Kurulu: Tacizlerin kadınların kıyafetinden kaynaklandığı düşüncesi ancak hasta ruhlu kimselerden çıkar

Kurulun açıklamasında, "Müslümanın ne durumda ve şartta olursa olsun harama bakmaması gerekir" ifadelerine yer verildi

Fotoğraf: AFP

Mısır Fetva Kurulu (Daru'l İfta), kadınlara yönelik fiziksel ve sözlü cinsel tacizlerin kadınların kıyafet tercihlerinden kaynaklanıp kaynaklanmadığına ilişkin soruya sert yanıt verdi.

Konuyla ilgili resmi Facebook hesabından açıklama yapan kurul, "Tacizlerin, kadınların giydiği kıyafetin niteliği ve çeşidinden kaynaklandığına yönelik düşünce, ancak hasta ruhlu ve aşağılık tutkuları olan kimselerin düşünebileceği bir şeydir" ifadelerine yer verdi.

Müslümanın her durum ve şart altında "harama bakmamasının" gerekliliğinin ifade edildiği açıklamada, şunlar belirtildi:

"Bu düşünceyi dile getiren tacizci, azgınlığını örtmek ve kendini aklamak istemektedir. Ayrıca İslam'da yasak olan bir eylemi gerçekleştirmektedir. Peygamber Efendimiz, "Bir meclise gittiğinizde yolun hakkını verin" dedi. Sahabe "Yolun hakkı nedir?" diye sorunca; "Gözlerin kapatılması, kulakların tıkanması, selamın alınması, iyiliğin emredilip, kötülükten alıkonulması" demiştir"

Mısır Fetva Kurulu'nun bu açıklaması, ülkede son zamanlarda artan taciz vakaları ve Mısır Başsavcılığının cumartesi günü sosyal medya üzerinden sözlü tacizde bulunan bir kişinin yakalandığını duyurmasının ardından geldi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU