Viral olan görüntülerdeki devasa yırtıcı kuşla pençesindeki balığın cinsleri belli oldu

Uçan "köpekbalığını" gösteren videoyu 16 milyonun üstünde kişi izledi

Geçen hafta bir plajı ziyaret eden insanlar, bir kuşun eylemleri sayesinde, köpekbalığına benzeyen bir balığın başlarının üstünde uçmasına şahit olabildi.

İnternette yayılan video, köpekbalığına benzer bir şeyi pençelerinde tutan devasa yırtıcı kuşun ABD Güney Karolina'da yer alan Mrtyle plajındaki kalabalığın üstünden geçişini gösteriyor.

Kuşun hünerine şahit olan Kelly Burbage adında bir kadın, cuma günü videoyu internette paylaşarak balığın ve kuşun cinslerini öğrenmek için yaban hayatı uzmanlarından görüş istedi.

Burbage, herkese açık bir Facebook sayfasında "Kartal mı? Kondor mu? Mrtyle plajında köpekbalığı yakaladı!" diye yazdı.

Bir kullanıcı, "Balık kartalı gibi görünüyor" yazdı, bir başkası da; "Bu çılgınca!"

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Keskin gözlü uzmanlar kısa süre içinde sözde köpekbalığının hanım balığıgillerden olduğunu saptadı. Kıyı bölgelerde yaşayan ve keskin dişlerle sırt yüzgecine sahip bu türün boyu, 90 santimetreyi aşabiliyor.

Bu bilgi, aynı videoyu salı günü bir Twitter hesabının paylaşması ve gönderideki 25 saniyelik görüntüyü 16 milyonu aşkın kişinin izlemesiyle edinildi.

Tracking Sharks adlı hesabın "Bunun ne tür bir kuş olduğunu ve tuttuğu şeyin köpekbalığı olup olmadığını bilen var mı?" diye soran gönderisi binlerce paylaşım ve yorum aldı.

Twitter kullanıcıları, birinin "kesinlikle balık kartalı" yazmasıyla kuşun cinsi konusunda mutabakata vardı.

Başka birisi "Bu gerçekten de bir hanım balığı!" yazarken, diğerleri balığın uskumru, lüfer veya "küçük bir köpekbalığı" olup olamayacağını tartıştı.

Diğer yandan bir kişi de bunun bir "Uber Eats" (internetten yemek siparişi şirketi -ed.n.) kuryesi olduğu yorumunu yaptı.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Şafak Küçüksezer

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU