Milli Savunma Bakanı Akar ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Güler, Trablus'ta

Bakan Akar ve Orgeneral Güler, Güvenlik, Askeri İşbirliği Mutabakat Muhtırası kapsamında yapılan faaliyetleri yerinde incelemek üzere Libya'nın başkenti Trablus'a gitti

Milli Savunma Bakanı Akar ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Güler, Trablus'ta / Fotoğraf: AA

Milli Savunma Bakanı (MSB) Hulusi Akar ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, mutabakat muhtırası kapsamındaki faaliyetleri incelemek üzere Libya'ya gitti.

Bakan Hulusi Akar ve Orgeneral Güler'in ziyareti dolayısıyla Trablus Mitiga Havaalanında askeri tören düzenlendi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Libya Savunma Bakan Yardımcısı Selahaddin Abdullah en-Nemruş, Genelkurmay Başkanı Korgeneral Muhammed eş-Şerif, Deniz Kuvvetleri Komutanı Admiral Abdulhakim Abuhalia ile Türkiye’nin Trablus Büyükelçisi Serhat Aksen ve diğer Türk ve Libyalı yetkililer tarafından karşılanan Akar, tören kıtasını selamladı.

Törenin ardından Bakan Akar ve Genelkurmay Başkanı Güler, mutabakat kapsamında oluşturulan Savunma Güvenlik İşbirliği ve Eğitim Yardım Danışma Komutanlığı’na gitti.

17 Haziran’da Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun başkanlığındaki Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, MİT Başkanı Hakan Fidan ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’dan oluşan Türk heyeti Libya’ya bir ziyaret gerçekleştirmişti.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU