Bush yönetimi yetkilileri dahil yüzlerce Cumhuriyetçi isim, Demokrat Biden için birleşti

Grup, “Trump’ın başkanlığının Amerikan ulusuna verdiği zarar nedeniyle ümitsizlik ve hayal kırıklığı yaşayan Cumhuriyetçi seçmenleri seferber etme amacını taşıdıklarını” duyurdu

Joe Biden yakın zamanlı anketlere göre yarışta Başkan Trump'ın önünde gidiyor (AFP)

ABD’de George W. Bush döneminin kabine görevlileri ve Beyaz Saray yetkililerinin de aralarında bulunduğu bazı Cumhuriyetçiler, Başkan Donald Trump’a karşı yarışan Demokrat aday Joe Biden’ı desteklemek için grup kurarak bağış kampanyası başlattı.

Forbes’un haberine göre Bush dönemi dahil birçok yönetimin farklı kademelerinde çalışmış yüzlerce ismin katıldığı 43 Alumni for Biden adlı grup, üst düzey Cumhuriyetçilerden gelecek “onay videoları” yoluyla ve kilit öneme sahip eyaletlerde seçmen katılımlarına yönelik girişimlerle Biden’ı desteklemeyi hedefliyor.

Grup yaptığı açıklamada, “Trump’ın başkanlığının Amerikan ulusuna verdiği zarar nedeniyle ümitsizlik ve hayal kırıklığı yaşayan Cumhuriyetçi seçmen topluluğunu bir araya getirip seferber etme amacını taşıdıklarını” belirtiyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bu girişim için hazırlanan internet sitesinde “Prensipler politikalardan daha önemlidir. İşte bu nedenle Başkan Bush’un yanı sıra diğer Cumhuriyetçi başkanlar, valiler ve Kongre üyelerine hizmet etmiş kişilerden oluşan bir grup olarak Joe Biden’ın başkanlığını destekliyoruz” ifadeleri yer alıyor.

Grubun başında, Bush’un 2000 kampanyasını yürütmenin yanı sıra bu başkanın yönetiminde çalışma ve tarım bakanlıklarında görev almış bir isim olan Karen Kirksey bulunuyor.

CNN’nin haberine göre Kirksey yaptığı açıklamada, Biden’ı desteklemenin bu adayın siyasi gündemini tamamen onaylamaktan ziyade, “Amerikan ulusunun ruhunu yeniden eski haline getirmeye yönelik acil ihtiyaç üzerinde tam mutabakat anlamına geldiğini” söyledi.

Kirksey, “Sevdiğimiz partinin son 4 yılda, Lincoln ve Reagan’ın partisine pek benzemeyen, bir birey kültü haline gelişini büyük bir kaygıyla izledik” dedi.

Bush yönetimi sırasında Beyaz Saray ve Dışişleri Bakanlığı iletişim dairelerinde çalışmış Kristopher Purcell ise kendisiyle birlikte bu gruba yaklaşık 200 eski yetkilinin katıldığını belirtti.

“Şu an neyin anormal olduğunu görüyoruz ve zararın ülkemize neler yapabileceğine şahitlik ediyoruz” diyen Purcell, Demokrat adayı destekleme nedenlerini açıklarken de “Biden’ın bu ülkeye istikrar kazandırabileceğine, Beyaz Saray’a da yeniden itibar ve birlik getirebileceğine inanıyoruz” diye konuştu.
 


ABD'de yakın zamanda yapılan anketlerin Biden’ı Trump’ın 12 puan önünde gösterdiği bir sırada gelen yeni girişim, Cumhuriyetçiler kanadında Trump karşıtı oluşumlara eklenen son halka oldu.

Matt Borges’ın başkanlık ettiği “Doğru Taraf” adlı siyasi eylem komitesi (PAC) bir grup geçen ay “Donald Trump’ın ülkeye ve kendi partisine karşı varoluşsal tehdit oluşturduğunu hisseden Cumhuriyetçileri” bir araya getirmişti.

“Trump’a Karşı Cumhuriyetçi Seçmenler “adlı bir diğer grup da seçimlerde iki parti arasında gidip gelen “salıncak eyaletlerde” Cumhuriyetçi eğilimli seçmenlerin Biden’ı desteklemelerini sağlamak için mayıs ayında 10 milyon dolarlık bir reklam kampanyası başlatmıştı.

“Asla Trump” adlı başka bir grupsa, 2019 sonlarında Trump’ın öfkesine yol açan reklam çalışmaları yürütmüştü.

 

Independent Türkçe, Forbes, CNN

Derleyen: Elvide Demirkol

DAHA FAZLA HABER OKU