36 yaşındaki adam fazla kafeinden hayatını kaybetti

Uzmanlar, bir mililitre kan başına 80 mikrogramın üzerinde kafeinin ölümcül olabileceğini söylüyor

Adli tabip adamın kazara öldüğü hükmünü verdi (Pixabay)

Soruşturma sonucunda bir adamın fazla kafein tükettikten sonra kaza eseri öldüğü ortaya çıktı.

Birleşik Krallık'ın Peterborough kentindeki Scotney Sokağı'nda ev arkadaşlarıyla yaşayan 36 yaşındaki Lukasz Sandelewski, 5 Aralık 2019'da endişelenen annesinin ev arkadaşlarından birine ulaşmasından sonra odasında bilinci kapalı şekilde bulundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Cambridgshire adli tabip yardımcısı Sean Horstead, Sandelewski'nin odasında "yerde çok sayıda boş içecek kabı bulunduğunu", fakat kafeini nasıl tükettiğinin "net olmadığını" söyledi.

Polonyalı kaynakçı Sandelewski'nin kanının bir mililitresinde 282 mikrogram kafein bulundu. Huntingdon'da yürütülen soruşturmada bir milimetre kan başına 80 mikrogramdan fazla kafein düşmesinin ölümcül olabileceği kaydedildi.

Ulusal Sağlık Sistemi'ne (NHS) göre bazı enerji içeceklerinin içindeki kafein miktarı, 250 mililitrelik porsiyonda 80 miligrama kadar ulaşabiliyor. NHS hamile kadınların günde 200 miligramın üzerinde kafein tüketmemesini öneriyor. Bu oran yaklaşık iki fincan çözünebilir kahveye tekabül ediyor.

Olayla ilgili olarak kaza sonucuna varıldığını kaydeden Horstead şöyle dedi:

Lukasz Sandelewski ikamet adresinde ölü bulundu.
Merhumun bu kadar yüksek dozda kafeini nasıl veya hangi yollarla tükettiği belirsiz ama ölüm nedeni kafein zehirlenmesi.
Sandelewski'nin ölümü bilerek yapılmış bir eylemin kasıtsız sonucu.
Kayda değer ve ölümcül miktarda kafeini bilinçli olarak tüketmiş ama bu sonucu ortaya çıkaracak bir kastı olmadığına ikna oldum.

Horstead, Sandelewski'nin hayatına son vermeye niyetlendiğini gösteren herhangi bir kanıt veya intihar notu bulunmadığını söyledi. Skype üzerinden gerçekleştirilen soruşturma aktarımında Sandalewski'nin 5 Aralık'ta 01.00 civarında eve döndüğü ve gece boyunca, yaklaşık olarak sabah 07.00'ye kadar telefonda konuştuğunun duyulduğu kaydedildi.

Horstead, şu ifadeleri kullandı:

En azından telefonda olduğu düşünülüyordu.
Bağırıyor ve yüksek sesle konuşuyormuş. O günün akşamı ... ev arkadaşlarından biri, Lukasz'ın annesinden kendisini arayıp ulaşamadığını söyleyen ve nerede olduğuna bakmasını rica eden bir Facebook mesajı almış.
Bunun üzerine ev arkadaşı odasına gitmiş ve öldüğünü anlamış. Polisle irtibata geçmiş.
Sandalewski yatağının yanında yerde yüzükoyun yatıyormuş ve 'yerde çok sayıda boş içecek kabı varmış.'

Polis, Sandelewski'nin vücudunda görünür bir yaraya rastlamadı.

Horstead, ev arkadaşlarının Sandalewski'nin "sıklıkla epeyce alkol içtiğine dair birtakım varsayımları" olduğunu söyledi. Tetkik sonuçlarında, Sandelewski'nin bünyesinde ölürken 100 mililitre kan başına 112 miligram alkol bulunduğu ortaya çıktı.

Horstead bu oranın 100 mililitre kan başına 80 miligram olan alkollü araç kullanma limitinin üstünde olduğunu ama "bunun abartılı bir fark olmadığını" söyledi ve şunu ekledi:

Sarhoş edecek bir seviye ama daha fazlası değil.

Sandelewski'nin ailesine "en içten ve candan başsağlığı dileklerini" iletti.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Şafak Küçüksezer

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU