Yemen’de hastaneye füze atıldı: Ölen 7 kişiden 4'ü çocuk

Her ay 35 çocuğun hayatını kaybettiği Yemen'de füze bu kez bir hastaneyi hedef aldı

Saldırıda hastane yakınlarındaki eczane de dahil olmak üzere birçok bina tahrip oldu / Fotoğraf: Save The Children

Uluslararası yardım örgütünün fonladığı hastanenin yakınına düşen füze, büyük bir hasara yol açtı. Örgüt, saldırıyı kınadı.

Kitaf Hastanesi, Yemen’in kuzeybatısındaki Sada şehrinin 100 kilometre uzağında bulunuyor.

Füze düştüğü sırada hastanede birçok hasta ve personel olduğu belirtildi. Saldırıda ayrıca 8 kişinin yaralandığı açıklandı.

Her ay 37 çocuk ölüyor

Yemen’deki savaşın dördüncü yılında gerçekleşen saldırı sonrası Çocukları Koruyun örgütü, savaşta başrol oynayan Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerini ve Husileri kınayarak, çatışmaların sonlandırılmasını istedi.

Saldırının kim tarafından yapıldığı ile ilgili bir bilgi verilmezken, Suudi Arabistan ve Husi kanadından henüz bir açıklama yapılmadı.

Her ay ortalama 37 çocuğun öldüğünü raporlayan yardım örgütü, son füze saldırısı ile ilgili acil bir uluslararası soruşturma talep etti.

Çocukları Koruyun Yönetim Kurulu Başkanı Carolyn Miles, “Bu hastane Yemen'de desteklediğimiz hastanelerden sadece biri. Bu hastaneler çocukların yaşayabileceği en kötü yerde yardım etmeye çalışıyor. Bu çocukların hastanelerinde, okullarında ve evlerinde güvende olma hakkı var. Ancak zaman zaman, Yemen'deki savaşan taraflarca savaşın temel kuralları konusunda tam bir saygısızlık yapıldığını görüyoruz. Çocuklar korunmalı. Bu savaşı çocuklar için durdurmalıyız” açıklamasını yaptı.

Örgütün İcra Kurulu Başkanı Kevin Watkins ise, “Bu gibi saldırılar uluslararası hukuka aykırıdır” dedi.

Öte yandan açıklamada silah satışının durdurulması istenirken, uluslararası hukukun savaştaki taraflara kapsamlı bir diplomatik baskı kurması talep edildi.

DAHA FAZLA HABER OKU