Arınç, “Kimse masum değil” sözlerine açıklık getirdi

Arınç, Habertürk yayınında sözlerinin herkesin suçlu olduğu anlamına gelmeyeceğini söyledi

Ekran Alıntısı: Habertürk

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç, FETÖ konusunda söylediği ''Masum değiliz hiçbirimiz'' sözlerine açıklık getirdi.

Habertürk yayınına telefonla bağlanan Arınç, “Kimse masum değil” sözünün, “Herkes suçludur” anlamına gelmeyeceğini söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Arınç şunları kaydetti:

Masumiyet bir temizliği ifade eder. İllegal yapılanma diyen biziz, aynı zamanda paralel devlet diyen biziz, biz bu mücadeleyi yaptık. 15 Temmuz’a gelinceye kadar hukuk içinde ne yapılacaksa onu yaptık. Bir kısım insanların yetkisini aldık. Yapmadığımız hiçbir şey kalmadı. Ben 11 tane kurumdan sorumluydum. Şüphelendiğimiz insanların kimisinin yerini değiştirerek, kimisini açığa alarak, kimisine bi başka bir şey yaparak… 15 Temmuz’un önceden olabileceğini bilseydik kafalarını ezerdik.

“Herkes bunun içerisinde bir kere kendini buldu”

Arınç programın bir kısmında FETÖ’nün kendisinin 2011 seçimlerinden sonra belli etmeye çalıştığını belirtti.

“Gülen’i ziyaret etmeye giden milletvekilleri var” diyen Arınç, “Bunlara plaket verenler var. 15 Temmuz’da KPSS’de soru çalındığını öğrendik. 15 Temmuz’dan önce kim konuştu?” diye sordu.

Arınç şu ifadeleri kullandı:

Kendilerini bu kadar gizleyenlere biz hüsnüzan göstererek güzel yüzlerine aldanmışsak buna ne denecekse denecek ama bilin ki; herkes bunun içerisinde bir kere kendini buldu.

Arınç FETÖ mensuplarıyla bütün siyasetçilerin bir araya geldiğini kaydederek, “Belki Deniz Baykal hariç” dedi.

 

Habertürk

DAHA FAZLA HABER OKU