Sacha Baron Cohen, Washington'daki aşırı sağcı etkinliği şarkıcı kılığında trolledi

Özenle hazırlanmış şakalarıyla bilinen komedyen, grup üyelerinin performansını durdurmasını önlemek için kendi güvenliğini görevlendirmekle suçlandı

Ünlü komedyen, 2016'da Donald Trump'ın seçim kampanyasını tiye alan pozlar vermişti (Entertainment.ie)

Sacha Baron Cohen, Washington'da aşırı sağcı grup Three Percenters'ın düzenlediği ve “Haklarımız için Yürüyüş 3” ismiyle ilan edilen mitinge sızmakla suçlanıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Özenle hazırlanmış şakalarıyla bilinen komedyen, iddiaya göre bluegrass şarkıcısı kılığına büründü ve "Dr. Fauci'yi ne yapacağız? Vuhan gribi iğnesini ona batıracağız... Hillary Clinton'ı ne yapacağız? Eskisi gibi içeri tıkacağız" sözlerini içeren şarkıyı söyledi.

Etkinliğin video görüntülerinde, coşkulu Trump taraftarları olarak bilinen Three Percenters kitlesi fazlasıyla uzun performans sırasında alkış tutuyor ve tezahürat ediyor.

Twitter'da paylaşılan video'da Washington'daki Three Percenters'ın eski kurucusu Matt Marshall, Cohen'in etkinliği Kaliforniya'nın Orange Belediyesi'nde bulunan Back to Work USA firmasının adıyla finanse ettiğine inandığını söyledi.

Marshall, “Bazı grupları dahil etmek istediler. Biraz müzik yapıp, iyi bir sahne performans vererek ortamı hazırlamak ve heyecanı artırmak istediler.” dedi.

Bu biraz garip geldi ancak daha sonra portatif tuvaletler, kiralık sahne eşyaları, (ve) bariyerler gibi şeyler için ödeme yapmaya başladılar.

Marshall, Cohen “inanılmaz derecede ırkçı bir şarkı” çalmaya başladığında, 3 Percenters üyelerinin onu sahneden indirmeye çalıştığını iddia etti. Fakat bu üyeler, Cohen'in tuttuğu iddia edilen güvenlik görevlileri tarafından durduruldu.

The Olympian'a konuşan Washington Polis Teşkilatı memurları, 27 Haziran Cumartesi günü Heritage Park'ta düzenlenen muhafazakar mitinge yaklaşık 500 kişinin katıldığını söyledi.

Marshall, olaydan Demokrat Parti'yi ve Washington Valisi Jay Inslee'yi sorumlu tuttu. Marshall, "Bizi kötü göstermek için çok para harcadılar" diye iddia etti.

Bahse girerim, ipin ucunu takip ederseniz doğrudan Washington eyaleti Demokrat Parti teşkilatına çıkar.

Cohen'in bahsi geçen performansının video görüntüleri ortaya çıkmadan önce Yelm Belediye Meclisi üyesi James Connor Blair, Facebook sayfasında şunları yazdı:

Sacha Baron Cohen, Haklarımız İçin Yürüyüş 3 etkinliğinde aptalca bir iş çevirdi.

Silahlanma kontrolüne yönelik ABD'nin önde gelen aktivisti Sally Watts gönderinin ekran görüntüsünü paylaştı.

 

 

Cohen, iddiaya göre performansının ardından kameraman kılığında geri döndü.

The Independent, yorumlarını almak için Cohen'in temsilcisiyle temasa geçti.

Who is America isimli 2018'de yayımlanan TV programında Cohen, ABD'yi gezerken Cumhuriyetçilere çeşitli kılıklarda muziplik yapıyordu.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU