İran’da her 33 saniyede bir kişi korona virüse yakalanıyor, her 13 dakikada bir İranlı hayatını kaybediyor

İran Sağlık Bakan Yardımcısı Herirçi, her 33 saniyede bir İranlının koronavirüse yakalandığını ve her 13 dakikada bir İranlının virüs nedeniyle hayatını kaybettiğini söyledi

İran’da her 33 saniyede bir kişi korona virüse yakalanıyor / Fotoğraf: iranfocus

İran Sağlık Bakan Yardımcısı İreç Herirçi, video konferans yöntemiyle düzenlediği basın toplantısında konuştu. 

Maske ve sosyal mesafe önlemlerinin koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadelede önemine işaret eden Herirçi, “Sosyal mesafe önlemleri yüzde 82, maske kullanımını yüzde 85 ve gözleri de koruyan siperlikler yüzde 78 oranında koronavirüsün bulaşımını azaltıyor” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Normalleşme süreciyle birlikte koronavirüs vakalarının arttığına değinen Herirçi, sosyal medyada “ben maske kullanıyorum” etiketi ile kampanya başlattıklarını söyleyerek, “Herkesten bu kampanyaya katılmalarını istiyoruz. Özellikle 50 yaşın altındakiler koronavirüs belirtileri göstermeseler dahi, birer taşıyıcı olarak yaşlılara bulaştırabiliyorlar. Herhangi bir belirti göstermeyen koronavirüs taşıyıcısı 406 kişiye virüsü bulaştırabiliyor” diye konuştu.

İran’da normalleşmeyle birlikte artan koronavirüs nedeniyle her 33 saniyede bir İranlının Kovid-19’a yakalandığını belirten Herirçi, “Her 33 saniyede bir İranlı Kovid-19’a yakalanırken, virüs nedeniyle her 13 dakikada bir kişi hayatını kaybediyor” ifadelerini kullandı.

Son 24 saatte 125 kişi hayatını kaybetti

Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Sima Sadat Lari, Kovid-19 salgınında son 24 saatte ülke genelinde 125 kişinin yaşamını yitirdiğini, 2 bin 456 yeni vaka tespit edildiğini açıkladı.

Lari, Kovid-19 kaynaklı toplam can kaybının 10 bin 364'e, vaka sayısının da 220 bin 180'e çıktığını aktardı.

Hastalardan 2 bin 928'inin durumunun ağır olduğunu ifade eden Lari, tedavileri tamamlanan 180 bin 661 kişinin ise taburcu edildiğini belirtti.

Kirmanşah, Kürdistan, Huzistan, Hürmüzgan, Batı Azerbaycan ve Rezevi Horasanı eyaletlerinin "kırmızı bölge" olarak belirlendiğini kaydeden Sağlık Bakanlığı Sözcüsü, Doğu Azerbaycan, Sistan-Beluçistan, Buşehr, Loristan ve Gülistan'ın da riskli bölgeler olduğunu sözlerine ekledi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU