Ev sinemasında bu hafta: Sporun dönüştüren gücü; “Dönüş Yolu”

Mehmet Erduğan Independent Türkçe için yazdı

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Kovid-19 salgını ile mücadelede “normalleşme” sürecinde kültür ve sanat tesislerinde alınması gereken önlemlere ilişkin yayımladığı genelge ile birlikte salon kapasitelerin yüzde 60'ı geçmemesi koşulunun yanı sıra birtakım kontrol ve sıkı tedbirlerle sinema salonlarının faaliyetlerine başlayabileceği haberini takiben artık sinemalara dönüş için gün saymaya başladık.

Ancak hala kendini sinema salonlarında film seyretmeye hazır hissetmeyenler için Türkiye’nin dijital dönüşümüne liderlik eden Türk Telekom’un dijital televizyon platformu Tivibu, salgın nedeniyle sinemalara giremeyen yapımları izleyicilerine sunmaya devam ediyor.

Yaşadığı travmatik olayların üzerinde bıraktığı enkazın varlığını alkol bağımlılığıyla yok etmeye çalışan eski bir basketbol oyuncusu Jack Cunningham’in, mezun olduğu lisenin basketbol takımının başına koç olarak getirilmesiyle hem takımın hem de Jack’in hayatının değişimini odağına alan The Way Back’in Türkiye için vizyon tarihi henüz netlik kazanmamışsa da film, Türkiye vizyonu öncesinde Tivibu’nun Kırmızı Halı kuşağında kendine gösterim imkanı bularak prömiyerini yapıyor.


Sporun dönüştüren gücü; “Dönüş Yolu”

Yönetmen: Gavin O’Connor / Oyuncular: Ben Affleck, Al Madrigal, Michaela Watkins, Janina Gavankar, Glynn Turman, Todd Stashwick, Brandon Wilson, Charles Lott Jr., Will Ropp, Hayes MacArthur, Rachael Carpani, Marlene Forte, Melvin Gregg, Chris Bruno, Dan Lauria / Süre: 108 dakika
 


Ben Affleck’in başrolünde oynadığı, biraz aile dramı, biraz karakter çalışması, biraz da spora yönelik içeriğiyle dikkat çeken The Way Back, ailesini kaybeden ve bağımlılıkla mücadele eden eski bir basketbol yıldızının mezun olduğu lisenin basketbol takımına koçluk yapma öyküsünü anlatıyor.
 


DC Sinema Evreni’ndeki Batman rolünden ayrıldıktan sonra, The Accountant filminde beraber çalıştığı Gavin O’Connor ile yeniden bir araya gelen Ben Affleck, görünen o ki süper kahramanların ayaklarını yerden kesen o fantastik dünyalardan uzaklaşıp ayakları daha çok yere basan, dünyamıza ve yaşadığımız travmalara dair bir şeyler anlatan filmlerde yer almayı artık daha uygun buluyor.
 


Aslında bu rollerde yer almayı daha mı uygun buluyor yoksa bunun hezimetini mi yaşıyor, orasını bilemiyorum; ancak sanki bu roller onun gerçek hayattaki sıkıntılarını ekrana taşıyarak kendisinin bir katarsis yaşamasına imkan sağlıyor gibi bir his de bırakıyor.
 


İkinci bir şans

Warrior adlı film ile çarpıcı ve ilham veren bir spor dramına imza atmış olan Gavin O’Connor, bu film ile Warrior’a benzer sulara geri dönüyor.

Ancak bu defa yönetmen, başrol oyuncusunun gerçek hayattaki sıkıntılarını filmdeki karakterine yansıtarak filme farklı bir gerçeklik kazandırmaya çalışıyor.

Ve diğer filmlerinin aksine, bu filmde kahramanın karanlık olan kurtuluş yoluna odaklanıyor.
 


Lise yıllarında okulun popüler çocuklarından biri olan ve basketbol takımında yıldızı parlayan Jack, yetişkinliğe adım attığı hayat yolunda, trajik bir kayıp ile hayatı mahvolunca alkol bağımlılığına yenik düşerek bitik bir adam haline gelir.

Uzun süre önce ailesinin dağılmış olması da onun her şeyi boş vermesini tetiklemiştir.
 


Şimdilerde yaptığı şey ise gündüz inşaat işlerinde çalışmak, akşamları ise şişeleri devirmekten ibarettir.

Ancak mezun olduğu lisenin basketbol koçunun ölmesinin ardından kendisine yapılan bir teklifi gönülsüzce kabul ederek etnik olarak karışık oyunculardan oluşan okul takımın başına geçen Jack, bu beklenmedik iş sayesinde hayatını rayına oturtmak için ikinci bir şans elde edecektir.
 


Jack’in kullandığı jargon ve rahat hali Katolik okulunun idarecilerini memnun etmese de onun takımın üzerindeki sert kuralları, takımı kendine getirir ve hatta geliştirir.

Yıllardır kayda değer bir başarı elde edemeyen takım, ilk kez listelere üst sıralardan girerek rakiplerini tedirgin etmeyi başarır.
 


Jack’in koçluktaki başarısı onun içki konusunda büyük ölçüde kendini kontrol etmesini sağlamasına karşın onun derinlerde gizlenmiş olan bağımlılığının yeniden ortaya çıkması sadece an meselesidir.
 


Film, bağımlılık, pişmanlık, kin, affetme ve takım çalışması gibi ciddi ve son derece birbiriyle bağlantılı olan şeyleri etkili bir şekilde aynı potada toplarken, tüm bunların potadan sayı olarak geçmesinin ancak bir lider ve çırakları arasında kendini gösteren dinamiklerle mümkün olabileceği konusunu irdelemektedir.
 


İkna edici bir performans

Filmde, Jack’in kalbinde bir yara olarak duran duygusal problemlerinin trajedisi yavaş yavaş nüksetmeye başlıyor ve sorunlarının gerçek nedeni ortaya çıkıyor.
 


Ben Affleck, bir alkolik olarak oldukça ikna edici hatta neredeyse içgüdüsel bir performans ortaya koyuyor; duygularını büyük ölçüde kontrol altında tutarken, karakterinin fiziksel olarak her an patlayabilecekmiş gibi görünen gerginliğini oldukça başarılı bir şekilde ekrana yansıtıyor.
 


Gerçek yaşamında da alkol problemlerini alenen kabul eden ve profesyonel yardım arayan aktör, kuşkusuz kendisine yakından dokunan bu kasvetli rolde, kahramanın ve kahramanın içinde bulunan umut arasındaki savaşı seyirciye kolayca iletirken, bu performans onun iyileşme konusundaki isteği ve çabasına da işaret ediyor.
 


Filmin dramatik açıdan vurucu noktası kardeşi Casey Affleck’in Manchester by the Sea adlı filmini akla getiriyorsa da yine bu benzerlik filmin kendi içindeki etkisini gölgelemiyor.

Buna ek olarak, filmin piyano ve perküsyona dayanan Rob Simonsen’a ait müzikleri ve Eduardo Grau’nun güzel fotoğraflar veren sahneleri de ayrıca görülmeye değer.
 


Kısacası, spordan hoşlansanız da hoşlanmasanız da O’Connor ve Affleck’ın bu birlikteliği hayal kırıklığına uğratmayacak seyredilebilir bir çalışma vadediyor.


Haftanın diğer filmleri

Adú

Yönetmen: Salvador Calvo / Oyuncular: Luis Tosar, Álvaro Cervantes, Anna Castillo, Moustapha Oumarou, Miquel Fernández, Jesús Carroza, Adam Nourou, Zayiddiya Dissou, Ana Wagener, Nora Navas, Issaka Sawadogo, Bella Agossou, Josean Bengoetxea, Eliane Chagas, Koffi Gahou, Belén López / Süre: 119 dakika
 


Netflix’in Sosyal Konulu Dramalar yayın kuşağında gösterime giren Adú; Afrika’da, üç farklı kişiyi ortak bir noktada buluşturan hayatları ve onların hikayelerini kadrajına alıyor.

Kuzey Afrika’daki bir İspanyol kentinin yakınlarında bir çocuk acı dolu bir yolculuğa çıkar, bir baba kızıyla yeniden bağ kurmaya çabalar ve bir sahil muhafızı suçluluk duyar.

Nijerya, Orta Afrika Cumhuriyeti ve Çad gibi komşu ülkelerden gelen çok sayıda göçmenin yaşadığı Kamerun’da, altı yaşlarında bir erkek çocuk ve ablası Avrupa’ya ulaşmaya yönelik umutsuz bir girişimle gizlice bir uçak ambarına girmek için pusuda beklemektedir.

Bu sıralarda bir çevre aktivisti, ölü ve dişsiz bir filin korkunç görüntüsüyle karşı karşıyadır.

Kaçak avcılığa karşı amansız bir mücadeleyi kendisine misyon edinen aktivist aynı zamanda İspanya’dan yeni gelmiş olan kızının sorunlarıyla da ilgilenmesi gerekmektedir.

Diğer tarafta, binlerce kilometre kuzeyde, Melilla’da bir grup sivil muhafız, sınır çitlerine saldırmaya başlayan Sahraaltı insanlarının öfkesini bastırmaya çalışmaktadır.

Bu üç farklı insanı bir araya getiren kaderleri doğrultusunda hayatları ortak bir noktada kesişince onlar için hiçbir şey bir daha asla aynı olmayacaktır.

Anna

Yönetmen: Luc Besson / Oyuncular: Sasha Luss, Helen Mirren, Luke Evans, Cillian Murphy, Lera Abova, Alexander Petrov, Nikita Pavlenko, Anna Krippa, Aleksey Maslodudov, Eric Godon, Ivan Franěk, Jean-Baptiste Puech, Nastya Sten, Andrew Howard / Süre: 118 dakika
 


Her yaşa ve her zevke uygun özel kanalları ile birbirinden farklı dizi, film ve belgesel içeriklerini izleyicileriyle buluşturmaya devam eden Digiturk’ün beIN MOVIES PREMIERE kanalında gösterime giren Anna; son derece yetenekli ve tehlikeli bir suikastçı olan ve tüm operasyonlarını belli bir gizlilik içerisinde gerçekleştiren Anna Poliatova’nın hikâyesini anlatıyor.

Anna, temelde bir suikastçıdır; ama asla normal bir suikastçı değildir. Onun çarpıcı güzelliğinin altında dünyanın en korkulan ve yetenekli ajanlarından biri yatar.

24 yaşında olan Anna’nın kim olduğunu ve kaç farklı ülkede, kaç farklı hayata sahip olduğunu kimse bilmemektedir.

Genç kadın, Moskova pazarındaki sıradan bir satıcı mı, Paris’te yaşayan bir model mi, yozlaşmış bir polis mi, yoksa sadece zorlu bir satranç oyuncusu mu? Onun gerçekte kim olduğunu bilmek için oyunun sonuna kadar beklemek gerekecektir.


Athlete A: Jimnastikte Taciz Skandalı

Yönetmen: Bonni Cohen, Jon Shenk / Oyuncular: Maggie Nichols, Jamie Dantzscher, Rachael Denhollander / Süre: 104 dakika
 


Netflix’in Gerçek Suç Belgeselleri yayın kuşağında gösterime giren Athlete A; ABD Jimnastik Takımı doktorunun tacizine maruz kalan sporcuları ve Jimnastik Federasyonu’nun kirli kültürünü ifşa eden muhabirleri konu alıyor.

2016 yılında, Indianapolis Star adlı gazete, ABD jimnastik takımında gerçekleşen cinsel istismarlara bir makalede yer vermişti.

İddialara göre sürekli olarak istismarı gerçekleştiren takım doktoru her şeye rağmen koruma altına alınıyordu.

Michigan eyaletindeki Eaton County’de görülen son duruşmada, eyaletteki Twistars adlı jimnastik kulübünde çalıştığı süre boyunca genç atletleri taciz etmek suçundan 40 yıldan 125 yıla kadar hapis cezası verilen ve belgesele konu olan bu istismarcı doktorun adının Larry Nassar olduğu artık kamuoyu tarafından biliniyor.

Yaklaşık olarak 500 kadının istismara maruz kaldığı bu olayın ortaya çıkmasından yıllar sonra çekilen, spor tarihinin en büyük cinsel istismar skandalını anlatarak istismara maruz kalan birçok kadına konuşmacı olarak yer veren bu belgeselde, sporcuların mağduriyeti için kurumlarla savaşan avukatlardan, sessiz kalarak her şeyi saklamaya çalışan zanlılara kadar her şey gözler önüne seriliyor.


Bir Kız Gibi Sür

Yönetmen: Rachel Griffiths / Oyuncular: Teresa Palmer, Sam Neill, Stevie Payne, Brooke Satchwell, Sullivan Stapleton, Magda Szubanski, Zara Zoe, Sophia Forrest, Shane Bourne, Dawn Brennan, Karen Brennan, Benjamin Bartlett / Süre: 120 dakika
 


Netflix’in İlham Veren Spor Filmleri kuşağında gösterilmesi beklenen Ride Like a Girl adlı filmde; küçük bir kız olarak Michelle Payne, imkansızın hayalini kurar; Melbourne kupasını kazanmak.

Bekar babası tarafından büyütülen on çocuğun en küçüğü olan Michelle, iyi bir jokey olabilmek için 15 yaşında okulu bırakır.

Ancak hayallerini gerçekleştirmek için büyük bir tutku ile çalışan Michelle’in hayatı yaşanan trajik bir kaza ile altüst olur. 

Attan düşerek ciddi derecede yaralanan Michelle için bu durum hayallerinden vazgeçmek demektir.

Babası ve erkek kardeşi Stevie’in sevgisiyle pes etmeyen Michelle, doktorların ve çevresindekilerin dediklerine kulak asmayarak en zor at yarışlarından olan Melbourne kupasını kazanmak için her şeye rağmen yeniden çalışmalara başlar.


Burada Olduğumu Kimse Bilmiyor

Yönetmen: Gaspar Antillo / Oyuncular: Nelson Brodt, Juan Falcón, Julio Fuentes, Jorge Garcia, Luis Gnecco, Alejandro Goic, María Paz Grandjean, Solange Lackington, Millaray Lobos, Gastón Pauls, Eduardo Paxeco, Roberto Vander / Süre: 91 dakika
 


Netflix’in Müzik ve Müzikaller kategorisinde, Ödüllü Filmler yayın kuşağında yer alan Nadie Sabe Que Estoy Aquí (Nobody Knows I’m Here) adlı film; amcası ile birlikte Güney Şili’nin küçük bir kasabası olan Llanquihue’deki küçük bir adada yaşayan Memo Garrido’nun hikayesini anlatıyor.

Memo’nun buradaki hayatı huzurlu olsa da çocukken sahip olduğu travmatik anılar ona sürekli eziyet etmektedir.

Fakat bir gün Memo, Marta adlı bir kadının dikkatini çeker. Ve Marta, kimseyle iletişim kurmayan Memo’ya yaklaşmaya çalışır.

Bu yakınlaşmadan sonra Marta Memo’nun en büyük sırrını ortaya çıkaran bir arkadaşlık kurar.

Çocukken Memo’nun Miami’de yaşadığını, babasının Memo’nun yetenekli bir şarkıcı olmasına rağmen, görünüşünün onu ünlü yapmak için yeterli olmadığına karar veren bir müzik yapımcısıyla sadece sesi için sözleşme imzaladığını ve dinleyen herkesi büyüleyecek kadar etkili bir sese sahip olmasına rağmen Memo’nun çocukluğunda yaşadığı travmalar yüzünden bu güzel sesi herkesten sakladığını öğrenen ve onun sesini dinleyen Marta’nın çabaları sonrasında herkesin hayatı değişir.

Şilili Gaspar Antillo’nun, Tribeca Film Festivali’nde En İyi Yeni Yönetmen ödülünü kazandığı bu ilk uzun metrajlı filmi Netflix’in Şili yapımı bir orijinal filme imza attığı ilk filmdir.


Bülbül

Yönetmen: Anvita Dutt / Oyuncular: Tripti Dimri, Avinash Tiwary, Paoli Dam, Rahul Bose, Parambrata Chattopadhyay / Süre: 94 dakika
 


Evvel zaman içinde bir dişi şeytan varmış. Ağaçlarda yaşarmış ve ayakları tersmiş.

O şeytan, gözlerinde gizem, kalplerinde hile olan insanların entrikalar dünyasındaki planları için zamanını bekliyormuş…

1881’de Bengal Başkanlığı döneminde başlayan ve sonrasında yirmi yıllık bir yaşamdan kesitler sunan filmde, bir çocuk gelin, büyüyerek hane halkını yöneten gizemli bir kadın haline gelir.

Bu sırada Londra’daki hukuk eğitiminden sonra yaşadığı köye, ailesinin evine geri dönen bir adam, Hindu Tanrıçası Kali’nin bir avatarı olduğu düşünülen köydeki bir cadı tarafından öldürülen erkeklerin hikayesiyle karşılaşır.

Gizemli bir şekilde erkeklerin doğaüstü ölümler yaşadığı bu köyde bu ölümler acı dolu bir geçmişi de ortaya çıkaracaktır.

Netflix’in Doğaüstü Korku Filmleri yayın kuşağında yer alan Bulbbul; kadınları öne çıkaran benzersiz bir peri masalının yanı sıra örtülü kalmış sosyal pek çok konuyu ele alan dramıyla da dikkat çekiyor.

Görsel efektleri, arka plandaki müzikleri ve feminizm yüklü hikayesiyle övgüler toplayan, Rönesans öncesi ve gotik korku yapımının bir karışımı olan film, ataerkilliğe ilişkin cesur bir yorumla seyircinin karşısına çıkıyor.


Eurovision Şarkı Yarışması: Fire Saga’nın Hikâyesi

Yönetmen: David Dobkin / Oyuncular: Will Ferrell, Rachel McAdams, Pierce Brosnan, Dan Stevens, Demi Lovato, Graham Norton, Ólafur Darri Ólafsson, Björn Hlynur Haraldsson, Nína Dögg Filippusdóttir, Jóhannes Haukur Jóhannesson / Süre: 123 dakika
 


Netflix’in Müzikaller yayın kuşağında yer alan Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga; 1956 yılında düzenlenmeye başlayan, dünyanın en uzun soluklu şarkı yarışması Eurovision’u konu ediyor.

Konusuyla dikkat çeken komedi türündeki filmde, kendilerine pek de şans verilmeyen İzlandalı bir müzik grubunun dünyanın en büyük şarkı yarışması olan Eurovision’da ülkelerini temsil etme şansı yakalayarak ünlü olma hayallerini gerçeğe dönüştürme macerası anlatılıyor.

Filmdeki performansı için 2018’de Lizbon’daki Eurovision Şarkı Yarışması finaline ve 2019’da İsrail’de düzenlenen Eurovision Şarkı Yarışması’nın provalarına katılarak sahne arkasında yarışmacılarla konuşma imkânı bulan Will Ferrell ve Rachel McAdams, hikayenin merkezinde olan ve İzlanda adına yarışan bu iki şarkıcıya hayat veriyor.


#FriendButMarried 2

Yönetmen: Rako Prijanto / Oyuncular: Adipati Dolken, Mawar Eva De Jongh, Vonny Cornellya Permatasari, Sari Nila, Ivan Leonardy, Clay Gribble, Sarah Sechan, Jourdy Pranata, Tubagus Ali, Ravil Prasetya, Nagra Kautsar, Canti Tachril, Thalia Basir, Lily S.P., Anna Tairas, Willem Bevers, Hanif Thamrin, Estrina Nia Nirmala, Luffy Hamengku Dirgantara / Süre: 104 dakika
 


Netflix’in Asya Filmleri kuşağında yer alan ve aynı isimli bir gençlik romanından uyarlanan Endonezya yapımı #TemanTapiMenikah adlı romantik komedinin devamı olan film; nihayet ilişkilerini evlilikle noktalayan çiçeği burnunda çiftin yeni evliliklerini kadrajına alıyor.

Henüz “gençlik başımda duman, ilk aşkım ilk heyecan” şarkısını söylerken ve bir eş olarak anın tadını çıkarma konusunda tam olarak tatmin olamamışken Ayudia, aniden hamile kalır.

Ve bu gelişmeyle birlikte kişiliği de tamamen değişir.

Genellikle, kocası Ditto’ya her yerde eşlik etme tutkusu olan Ayudia, hamilelikten sonra gittikçe tembelleşir ve sosyal ortamlarda Ditto’yu yalnız bırakmaya başlar.

Ditto ise Ayudia’nın karnındaki fetüse verdiği ilgiyi her geçen gün kıskanmaya başlar.

Hayatlarını hızla değiştiren bu hamilelik süreci genç evlilerin geleceği için belirsizlik yaratınca sık sık meydana gelen kavgalar Ayu ve Ditto’nun ilişkilerinde bir seçim yapmalarını sağlar; evlilikleri veya bebekleri.

#FriendsButMarried 2, ilişkilerinde “ciddi” aşamaya geçen çiftlerin ve yeni çiftlerin alanına dokunmaya çalışıyor.

İlk film “gerçekten genç” hissettirirken, bu ikinci film çiftlerin olgunlaşma zamanlarını yaşatıyor.

Zaten bir partneri olan ve evliliğe giden çiftlerin keyifle seyredebileceği film; sevinç, üzüntü, yeni evli olma hallerini oldukça sevimli ve sıcak bir şekilde ekranlara getiriyor.


Kappela

Yönetmen: Muhammad Musthafa / Oyuncular: Anna Ben, Roshan Mathew, Sreenath Bhasi, Sudhi Koppa, Tanvi Ram, Vijilesh Karayad, Salam Bappu Palapetty, Navas Vallikkunnu, Nisha Sarang, Muhammad Musthafa, Sudheesh / Süre: 113 dakika
 


Netflix’in Sosyal Konulu Dramalar yayın kuşağında gösterime giren Kappela; yanlış bir arama sonucu bir çekçek sürücüsü ile aşkın içine düşen bir genç kızın hikayesini ve bir süre sonra ilişkilerin nasıl raydan çıktığını anlatıyor.

Caitlin Spencer’ın bir süre önce yaşanmış gerçek olaylardan yola çıkarak yazdığı; işkencecilerinin pençelerinden kurtulmayı başarmadan önce İngiltere’de yıllarca seks ticareti içinde sürüklenen ve hiç bitmeyen istismarların tuzağına düştüğünde henüz 14 yaşında olan bir genç kızın hikayesini anlatan “Lütfen Gitmeme İzin Ver” (Please, Let Me Go: The Horrific True Story Of One Young Girl’s Life In The Hands of British Sex Traffickers) adlı kitabı hatırlatan filmin hikayesi de kitapta anlatıldığı üzere masum bir hatayla başlıyor.

Köyünde sakin ve basit bir hayat yaşayan, ancak kendisine gelen bir yanlış aramayla başlayan olaylar, sonrasında Jessy’nin de hayatını cehenneme dönüşüyor.

Bir çekçek sürücüsü olan Vishnu, yanlış bir arama sonucu Jessy ile tanışır.

Jessy bir başka kişiden evlilik teklifi almasına karşın tekrar eden birkaç çağrıdan sonra Vishnu ile aralarında duygusal olarak bir şeyler gelişince birbirlerine aşık olurlar ve görüşmek isterler.

Jessy randevulaştıkları yere gittiğinde geldiğini Vishnu’ya haber vermek isterken yanı başında çıkan bir arbede sırasında telefonu kaybeder ve telefon yoldan geçen birinin eline geçer.

Bu sahneye tanık olan Roy telefonu hırsızdan alır ve Vishnu kimliğinde Jessy ile buluşur.

Jessy ve Vishnu birbirlerini hiç görmedikleri için Roy’un Vishnu olduğuna inanacağı sırada şans eseri Vishnu ortaya çıkar ve durumu kurtarır.

Ancak daha sonra Vishnu ile birlikte şehri gezmeye başladıklarında diğer adamın sürekli kendilerini takip ettiğini fark eden Jessy, bir şeylerden şüphelenmeye başlar.

Nihayetinde Jessy’nin şehirdeki insanların yaşam tarzı hakkındaki masumane merakı ve toplum ile ailenin önyargıları onu sinsi bir şekilde kendisine yaklaşan bir şehrin yırtıcılarına doğru götürür. Ve bu merakı gidermek için girdiği bu yol için ağır bedeller ödemek zorunda kalır.


Kasanova

Yönetmen: Oluseyi Asurf / Oyuncular: Wale Ojo, Iretiola Doyle, Alvin Abayomi, Toyin Abraham, Ruby Akubueze, Chinezie Imo, Ayo Makun, Binta Ayo Mogaji, Helen Paul, Tomiwa Tegbe / Süre: 115 dakika
 


Netflix’in Nollywood yapımı filmler kuşağında yer alan, Nijerya yapımı Kasanova adlı bu romantik komedi filmi; karısını kaybettikten sonra, dul kalan bir babanın, oğlunun müzik öğretmeniyle tanışana kadar geçen inişli çıkışlı hayat hikayesini anlatıyor ve aşk üzerine birkaç ders veriyor.

Bekar bir baba olan Femi, bekar bir anne olan Jessica’ya âşık olur. Aslında Jessica, Femi’nin oğlu Jason’ın müzik öğretmenidir ve bu ilişki baba ile oğul arasında bir çatışma çıkmasına sebep olur.

Hayatlarının ikinci baharını yaşayan çift aşkları için çocukları, aileleri ve arkadaşlarıyla bir savaş vermek zorunda kalacaklardır.


Shaft

Yönetmen: Tim Story / Oyuncular: Samuel L. Jackson, Jessie T. Usher, Richard Roundtree, Regina Hall, Alexandra Shipp, Matt Lauria, Titus Welliver, Cliff “Method Man” Smith, Avan Jogia, Luna Lauren Vélez / Süre: 112 dakika
 


Türk Telekom’un dijital televizyon platformu Tivibu’nun son dönemdeki yapımlara yer verdiği Kırmızı Halı klasöründe bu hafta gösterime girecek olan Shaft adlı filmde John Shaft, oğlunun en yakın arkadaşını öldürenlerin peşine düşünce, Harlem’in tekinsiz sokaklarında kovalamaca başlıyor.

En yakın arkadaşını öldürenleri ortaya çıkarabilmek için babasından yardım alan ve onunla zorlu bir mücadeleye girişen genç bir adamın hikayesini anlatan filmde John Shaft Jr. (JJ), MIT diplomalı bir siber güvenlik uzmanıdır.

Genç adamın en yakın arkadaşı öldürülmüştür ve bu ölüm onun için büyük bir yıkım olur.

Ne yapıp edip arkadaşının ölümüne neden olanları ortaya çıkarmalıdır.

O her ne kadar bu işte uzman olsa da arkadaşının katillerini bulabilmek için sadece babasının verebileceği bir eğitime ihtiyacı vardır.

JJ’in çocukluğunda ortalarda olmayan John Shaft, oğlunun zor zamanında yanında olup Harlem’in bataklıklarında ona yardımcı olmaya karar verir.

Bu süreçte JJ’in FBI rozeti ve babasının kendiyle özdeşleşmiş ceketi çatışsa da onlar ne olursa olsun bir ailedir. Üstelik Shaft’ın bu konuyla ilgili çözmesi gereken hem kişisel hem de profesyonel bir meselesi vardır.


Straight Up

Yönetmen: James Sweeney / Oyuncular: Katie Findlay, James Sweeney, Dana Drori, James Scully, Tracie Thoms, Betsy Brandt, Randall Park / Süre: 95 dakika
 


Netflix’in Romantik Bağımsız Filmler kuşağında yer alan Straight Up adlı filmin kahramanı Todd, tek başına ölme korkusu olan bir eşcinseldir. Erkeklerle yaşadığı başarısız ilişkilerinden bıkan Todd, kadınlarla ilişki yaşamayı denemeye karar verir.

Bunun üzerine Rory adında bir kadın ile tanışan Todd, onunla cinsellik içermeyen sadece konuşma üzerine kurulu bir ilişki yaşamaya başlar.

Yakın arkadaşları bu fikri reddediyor olsa da ve bu ilişkiyi onaylamıyorsa da Rory Todd’un bu teklifini kabul ediyor ve romantik bir ilişkinin kapılarını aralıyor.

Todd Rory’i ailesiyle tanıştırma noktasına geldiğinde ise işler komik bir hal alıyor.


Flashback

Vakti zamanında kimi sinemalarda kimi de televizyon ekranlarında seyirciyle buluşan ama şimdi hem çevrimiçi platformlarda hem de televizyon kanallarında bu hafta yeniden gösterime girecek diğer filmler şöyle.

Digiturk ve beIN CONNECT

  • Elektrik Savaşları (The Current War, 2017)
  • Kocan Kadar Konuş 2: Diriliş (2016)
  • Yol Ayrımı (2017)

İstanbul Modern Çevrimiçi Gösterim Programı

  • Mucizeler (Le Meraviglie, 2014)

Netflix

  • Ayna Çocuk (The Mirror Boy, 2011)
  • Bratz (Bratz: The Movie, 2007)
  • Deri (Skin, 2018)
  • Karanlıktan Gelen (Dark Skies, 2013)
  • Royal Hibiscus Oteli (The Royal Hibiscus Hotel, 2017)
  • Sıradan İnsanlar (Ordinary People, 2016)
  • Vivah (2006)

Pera Müzesi Film Programları

  • Çikolata Bebekler (Chocolate Babies, 1996)

Türk Telekom’un dijital televizyon platformu Tivibu

  • Asteriks: Sihirli İksirin Sırrı (Asterix: The Secret Of The Magic Potion, 2018)
  • Cesur Araba (Wheely, 2018)
  • Kan Bağı (Blood Father, 2016)
  • Kayıp Aranıyor (Searching, 2018)
  • Overlord Operasyonu (Overlord, 2018)

TRT 2

  • Artist (The Artist, 2011)
  • Güvercin Hırsızları (2018)
  • İnci Küpeli Kız (Girl with a Pearl Earring, 2003)
  • Lokman İlyas (2015)
  • Paris’te Gece Yarısı (Midnight in Paris, 2011)

*Bu makalede yer alan fikirler yazara aittir ve Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU